Πέντε παίκτες της Εθνικής Ανδρών στο πόλο είναι συνολικά θετικοί στον νέο κορονοϊό, καθώς από τους ελέγχους που διενήργησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά το πρώτο κρούσμα, εντοπίστηκαν άλλα πέντε, όπως ανακοίνωσε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ). 

Όλοι είναι ασυμπτωματικοί και πολύ καλά στην υγεία τους και έχουν τεθεί σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Αρνητικά βγήκαν στο μεταξύ, τα τεστ των μελών εθνικής ομάδας γυναικών. Κανένα θετικό δείγμα δε βρέθηκε εξάλλου ανάμεσα στο προσωπικό του συγκεκριμένου κολυμβητηρίου, που επίσης υποβλήθηκε σε τεστ.

Οι έλεγχοι θα επαναληφθούν την ερχόμενη Τρίτη (4/8) σε όλους, προκειμένου να υπάρξει οριστική επιβεβαίωση ή μη των κρουσμάτων. Όπως εξήγησε ο γιατρός της ΚΟΕ, Γιώργος Μαρίνος, «όλα γίνονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα».

Το κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά θα παραμείνει κλειστό για να γίνει απολύμανση.

Παράλληλα, ακυρώθηκαν τα καμπ προετοιμασίας των προεθνικών ομάδων Νεανίδων και Παίδων που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν αυτές τις μέρες στο συγκεκριμένο κολυμβητήριο.

To Σάββατο, είχε γίνει γνωστό πως ο Μανώλης Πρέκας βρέθηκε θετικός στον Covid-19. Είχε παρουσιάσει ελαφρά συμπτώματα την Πέμπτη και υπεβλήθη σε ιατρικό έλεγχο την Παρασκευή, με το αποτέλεσμα να γίνεται χθες γνωστό. 

Μετά την επιβεβαίωση του συγκεκριμένου κρούσματος, όλα τα μέλη των εθνικών ομάδων – ανδρών και γυναικών – τέθηκαν για προληπτικούς λόγους σε καραντίνα πέντε ημερών.