Γουλάρας Δημήτριος Τηλεφώνα: 694 – 451 3619 & 23520 42 848

Erato Wine Restauran στο Λιτόχωρο

ΟΣΑ ΑΓΑΠΉΣΕΙΣ ΘΑ ΝΑΙ ΞΕΝΑ!!

Μαζί μπορούμε …

Έληξε η κατάληψη στο City Plaza μετά από τρία ολόκληρα χρόνια.

Χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια, όμως με το που έγινε η αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η κατάληψη του ξενοδοχείου City Plaza έληξε το βράδυ της Τρίτης, χωρίς την παρέμβαση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταληψίες πρόσφυγες και αλληλέγγυοι αποχώρησαν αυτοβούλως, ενώ η ιδιοκτήτριά του, Ν. Παπαχελά έσπευσε με αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ για να ελέγξει αν υπάρχουν ζημιές.

Η κατάσταση στο ξενοδοχείο είναι σε γενικές γραμμές καλή, αφού πριν αποχωρήσουν μετανάστες και αλληλέγγυοι είχαν καθαρίσει τους χώρους. Αυτή την ώρα έξω από το ξενοδοχείο βρίσκονται δυνάμεις της ΟΠΚΕ, αλλά και η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Νέλυ Παπαχελά που εξετάζει το χώρο. Πάντως, η εκκένωση της συγκεκριμένης κατάληψης περιλαμβανόταν στις δέκα πρώτες ενέργειες της αστυνομίας, υπό τη νέα πολιτική ηγεσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ξενοδοχείο παρέμενε υπό κατάληψη από το 2016, παρά τις τρεις εισαγγελικές εντολές και τις προσπάθειες της ιδιοκτήτριας να εκκενωθεί ο χώρος.

Οι αλληλέγγυοι, πάντως, με ανακοίνωσή τους στο facebook, σημειώνουν ότι οι μετανάστες που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο κτίριο -η κατάληψη κράτησε συνολικά 39 μήνες- έχουν μεταστεγαστεί σε άλλους χώρους «στον αστικό ιστό».

Share this post