Ένορκη ανάκριση, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες σε βάρος 48χρονου ιερέα, σύμφωνα με τις οποίες χειροδίκησε σε βάρος 60xρovης, διέταξε ο μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», κ. Ιερώνυμος μετά τις καταγγελίες σε βάρος κληρικού της Μητρόπολης, παρενέβη το Σάββατο 4 Ιανουαρίου και διέταξε ένορκες ανακρίσεις, τις οποίες -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- ορίστηκε να τις διεκπεραιώσει ο Αρχιερατικός Eπίτροπος Λάρισας π. Αθανάσιος Κοζανίτης.

Όπως είναι γνωστό, ο 48χρονος εφημέριος συνοικιακού ναού της Λάρισας, σύμφωνα με μαρτυρίες ενοριτών, κατηγορείται πως αναίτια χειροδίκησε σε βάρος 60χρονης πιστής.

Το περιστατικό συνέβη ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όταν σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες, ο ιερέας ευρισκόμενος εν εξάλλω επιτέθηκε στην 60χρονη, ενώ αυτή εισερχόταν στο Προσευχητάρι του ναού μετά και την παρατήρηση του επιτρόπου γιατί πήρε και δεύτερο αντίδωρο. Με τον ιερέα να χαστουκίζει την 60χρονη, να τη χτυπά ενώ κατά άλλους την τραβούσε από τα μαλλιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, νωρίτερα και με την ολοκλήρωση της θείας λειτουργίας η 60χρονη πήρε ένα αντίδωρο από το πανέρι, το οποίο και τύλιξε σε χαρτοπετσέτα, ενώ στη συνέχεια ζήτησε ένα αντίδωρο από το χέρι του ιερέα, για την εγγονή της όπως και έγινε με τον παπά να της εύχεται.

Ωστόσο, ο επίτροπος παρατήρησε στη συνέχεια την 60χρονη γιατί πήρε και δεύτερο αντίδωρο με τον ιερέα, σύμφωνα με μαρτυρίες, να εξέρχεται του ναού φωνασκώντας. Ενορίτες τονίζουν πως ο ιερέας βρέθηκε εκτός εαυ­τού και αρπάζοντας από τον γιακά την 60χρονη, τη χαστούκισε, την τράβηξε από τα μαλλιά και τη χτύπησε στον τοίχο έξω από το Προσκυνητάρι, ενώ άρπαξε τα αντίδωρα από τα χέρια της και τα πέταξε στο έδαφος.

Το συμβάν έληξε μετά την παρέμβαση ψυχραιμότερων, ενώ ο ίδιος ο ιερέας φέρεται στη συνέχεια να ζητούσε από την 60χρονη να τον συγχωρέσει, καθώς παρεκτράπηκε.

Στο πλαίσιο των ένορκων ανακρίσεων, τις επόμενες ημέρες οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το πως συνέβη το πρωτόγνωρο περιστατικό.

Πηγή: ant1news.gr