Σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Αυξήσεις που αγγίζουν και τα 280 ευρώ το μήνα αναμένεται να δουν στο ύψος της προσωρινής σύνταξης που λαμβάνουν, χιλιάδες συνταξιούχοι από διάφορα ταμεία. Μεταξύ των συνταξιούχων που θα λάβουν αύξηση ακολούθως θα είναι και οι αγρότες (ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ, νυν ΕΦΚΑ), καθώς αυτό προβλέπει η σχετική διάταξη.

Σύμφωνα με αυτήν, η προσωρινή σύνταξη στα ταμεία μισθωτών αυξάνεται στο 80% του μέσου μισθού του τελευταίου έτους, αντί 50% που είχε υπολογιστεί στις αιτήσεις από τις 13/05/2016.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολουμένους και τους αγρότες το ποσό αυξάνεται στο 70% του μέσου μηνιαίου εισοδήματος των τελευταίων 12 μηνών, αντί του 50% που είχε υπολογιστεί στις αιτήσεις από 13/05/2016, βάσει Νόμου Κατρούγκαλου.

Οι συνταξιούχοι που θα λάβουν αύξηση της προσωρινής τους σύνταξης έχουν ως επί το πλείστον υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης μετά το Μάιο του 2016 και η σύνταξή τους παραμένει σε εκκρεμότητα

Σημειωτέον ότι με βάση όσα ισχύουν σήμερα για τους μισθωτούς και τους ασφαλισμένους στον πρώην ΟΓΑ (δηλαδή τους αγρότες) η προσωρινή σύνταξη δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να υπολείπεται του ποσού της εθνικής σύνταξης που αντιστοιχεί σε 20 χρόνια ασφάλισης, δηλαδή τα 384 ευρώ και να υπερβαίνει το ποσό που ισούται με το διπλάσιο αυτής, δηλαδή τα 768 ευρώ

.Μπίκας Αλέξανδρος