Αγγειοδιασταλτικά βότανα προστασία από υπέρταση και θρομβώσεις, καλύτερη αιμάτωση εγκεφάλου

Πολλοί άνθρωποι έχουν προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος. Ενώ αυτό είναι κάτι που μπορεί να προκληθεί από διάφορες ασθένειες, όπως ο διαβήτης, η περιφερική νευροπάθεια και η αθηροσκλήρωση, πολλές φορές οφείλεται σε δευτερεύοντες παράγοντες του τρόπου ζωής.

Για εκείνους των οποίων η κατάσταση δεν είναι αποτέλεσμα μιας υποκείμενης ασθένειας που απαιτεί ιατρική παρέμβαση για τη σωστή αντιμετώπιση και διαχείρισή της, υπάρχουν ορισμένα απλά πράγματα που μπορούν να κάνουν στο σπίτι, για να βελτιώσουν αποτελεσματικά την ικανότητα του σώματος να διανέμει σωστά πλούσιο σε οξυγόνο αίμα σε όλο το σώμα.

Αγγειοδιασταλτικό: αναφερόμαστε σε ένα βότανο, τροφή ή ουσία των οποίων η χρήση διαστέλλει τα αγγεία, με αποτέλεσμα να ρίχνει την αρτηριακή πίεση, προστατεύει από θρομβώσεις και παράλληλα αιματώνει καλλίτερα ολόκληρο το σώμα και τον εγκέφαλο.

Τίλιο. 

Έχει σπασμολυτική και ήπια ηρεμιστική δράση, βοηθά στην εφίδρωση και είναι περιφερειακό αγγειοδιασταλτικό. Δηλαδή, όταν το πίνουμε «ανοίγουν» τα αγγεία στις περιφέρειες (χέρια, πόδια, κεφάλι), κάτι που μας ανακουφίζει και μας κάνει να νοιώθουμε πιο χαλαροί.

Βοηθά στο κρύωμα και ανακουφίζει από τον βήχα, τον πονοκέφαλο και το συνάχι. Χρησιμοποιείται και από όσους έχουν υπέρταση και ταχυπαλμίες, χάρη στην αγγειοδιασταλτική του δράση.

Λεβάντα.

Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι το άρωμα της λεβάντας ηρεμεί το πεπτικό σύστημα, αλλά το αιθέριο έλαιο για μασάζ στο σώμα μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα. Η λεβάντα λειτουργεί ως αγγειοδιασταλτικό, χαλαρώνοντας και διευρύνοντας τα αιμοφόρα αγγεία.

Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα ρόφημα από φύλλα λεβάντας, το οποίο όχι μόνο θα μειώσει την αρτηριακή σας πίεση, αλλά μπορεί να ανακουφίσει το στομάχι σας και να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Παντζάρι.

Πολλοί αθλητές για να βελτιώσουν τις αποδόσεις τους καταναλώνουν συμπληρώματα με παντζάρια ή χυμό από αυτά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παντζάρια είναι υψηλά σε νιτρικά, τα οποία το σώμα σας μετατρέπεται σε νιτρικό οξείδιο. Το οξείδιο του αζώτου χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει τη ροή αίματος στον μυϊκό ιστό

Τα συμπληρώματα χυμού παντζαριών βελτιώνουν τη ροή οξυγόνου στον μυϊκό ιστό, διεγείρουν τη ροή του αίματος και αυξάνουν τα επίπεδα μονοξειδίου του αζώτου – όλα αυτά μπορούν να αυξήσουν την απόδοση. Εκτός από την παροχή βοήθειας στους αθλητές, τα παντζάρια βελτιώνουν τη ροή του αίματος σε ενήλικες με κυκλοφορικά προβλήματα.
Παντζάρια: Ένα από τα ωφελιμότερα λαχανικά του πλανήτη

Βαλεριάνα.

Η ρίζα από βαλεριάνα περιέχει ένα φυσικό ηρεμιστικό που βοηθά στην χαλάρωση των μυών και των αρτηριών του σώματος. Μια μικρή ημερήσια δόση από βαλεριάνα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα συνολικά επίπεδα του στρες στο οργανισμό, να έχετε καλύτερο ύπνο και να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση. Όλες αυτές οι ιδιότητες με τη σειρά τους συνεπάγονται ευεργετικά αποτελέσματα για όσους παρουσιάζουν υψηλή πίεση.

Βαλεριάνα για ηρεμιστική, αντισπασμωδική, υποτασική δράση ΧΩΡΙΣ παρενέργειες 

Τζίντζερ.

Η ρίζα του τζίντζερ είναι ένα φυσικό αγγειοδιασταλτικό και αυτό σημαίνει ότι είναι αποτελεσματική στο άνοιγμα των αιμοφόρων αγγείων, που επιτρέπει σε περισσότερο αίμα να διέλθει από αυτά.

Πιπέρι καγιέν.

Το πιπέρι καγιέν έχει αυτή την πικάντικη γεύση του από μια φυτοχημική ονομασία καψαϊκίνη.
Η καψαϊκίνη προάγει τη ροή του αίματος στους ιστούς μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και διεγείροντας την απελευθέρωση του νιτρικού οξειδίου και άλλων αγγειοδιασταλτικών – ή των ενώσεων που βοηθούν στην επέκταση των αιμοφόρων αγγείων σας.

Τα αγγειοδιασταλτικά επιτρέπουν στο αίμα να ρέει πιο εύκολα μέσα από τις φλέβες και τις αρτηρίες χαλαρώνοντας τους μικροσκοπικούς μυς που βρίσκονται στους τοίχους των αγγείων. Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση του πιπεριού καγιέν αυξάνει την κυκλοφορία, βελτιώνει την αντοχή του αιμοφόρου αγγείου και μειώνει την συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται συχνά στις κρέμες που ανακουφίζουν από τον πόνο, επειδή μπορούν να ενθαρρύνουν τη ροή αίματος στην πληγείσα περιοχή.
Καγιέν: Καταστρέφει καρκίνους, Σταματά εμφράγματα, Αναδομεί το έντερο

Μαϊντανός.

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα για την κυκλοφορία του αίματος. Γι’ αυτό και υπάρχουν πολλά συμπληρώματα με μαϊντανό. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά θεραπευτικά βότανα από την εποχή της αρχαιότητας, περιέχει αιθέριο έλαιο με αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες.

Το επίθεμα από κοπανισμένα φύλλα μαϊντανού συμβάλλει στη διαστολή των τριχοειδών αγγείων κάτω από το δέρμα και, βελτιώνοντας τοπικά την κυκλοφορία του αίματος.
Μαϊντανός: Καθαρίζει και Αναζωογονεί το Σώμα

Κρεμμύδια. 

Τα κρεμμύδια είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών φλαβονοειδών, τα οποία ωφελούν την υγεία της καρδιάς. Αυτό το λαχανικό βελτιώνει την κυκλοφορία βοηθώντας τις αρτηρίες και τις φλέβες να διευρυνθούν όταν αυξάνεται η ροή του αίματος.

Τα κρεμμύδια έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τη ροή του αίματος και την υγεία της καρδιάς μειώνοντας τη φλεγμονή στις φλέβες και τις αρτηρίες.
Κόκκινα κρεμμύδια κατά της χοληστερίνης, υπέρ της καρδιάς

Κράταιγος.

Φαίνεται παράξενο αλλά ο κράταιγος μπορεί να βοηθά σε προβλήματα υπέρτασης αλλά και υπότασης. Αυτό οφείλεται στην αμφότερη δράση του βοτάνου που εξομαλύνει την καρδιακή λειτουργία. Δηλαδή στην ικανότητά του να χαλαρώνει ή να διεγείρει την καρδιά, ανάλογα με το τι χρειάζεται.

Η ενίσχυση συστολής του καρδιακού μυός βοηθά σε προβλήματα υπότασης αλλά η παράλληλη ικανότητα του βοτάνου να προκαλεί διαστολή των αγγείων της στεφανιαίας κυκλοφορίας βοηθά σε προβλήματα υπέρτασης.

Έχει ηρεμιστική δράση η οποία σε συνδυασμό με την αγγειοδιασταλτική μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της υπέρτασης. Υπάρχουν κλινικές δοκιμές που αποδεικνύουν ότι βοηθά όχι μόνο σε ιδιοπαθή υπέρταση αλλά και σε εκείνη που οφείλεται σε αρτηριοσκλήρυνση ή σε νεφρική νόσο.
Κράταιγος, το αντιγηραντικό της καρδιάς, χαλαρώνει και διαστέλλει τις αρτηρίες

Maca ή μάκα.

Πιθανώς εξηγείται από την υψηλή περιεκτικότητά του σε αμινοξέα και άλλα θρεπτικά συστατικά, βοηθά στην παραγωγή του νιτρικού οξειδίου και έχει αγγειοδιασταλτική δράση (ιδιότητα που έχει και η ιστιδίνη), με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα και να βελτιώνεται η σεξουαλική λειτουργία.
Maca: Ένα υποτιμημένο προσαρμογόνο βότανο με 16 εκπληκτικές δράσεις

Βασιλικός:

Το στρες διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην υγεία του καρδιαγγειακού και ο βασιλικός μπορεί να δράσει καταπραϋντικά στις βλάβες που προκαλεί το άγχος. Παρεμποδίζει τις βιοχημικές αλλαγές, βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας και αντοχής, στηρίζει τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού και προάγει την υγεία του γαστρικού ιστού που βάλλεται σε στρεσογόνες περιόδους.

Επίσης έχει ευεργετική επίδραση στην καρδιά καθώς αραιώνει το αίμα, γεγονός που ενισχύει το κυκλοφορικό. Όταν καταναλώνεται καθημερινά, μπορεί να ρίξει την πίεση και να βελτιώσει τα επίπεδα της χοληστερίνης.
Βασιλικός: Για ημικρανίες, στρες, καλή πέψη, μνήμη, δυσάρεστη αναπνοή

Φύλλα ελιάς.

Τα φύλλα της ελιάς έχουν χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική ως αντιυπερτασικά, ως αγγειοδιασταλτικά, αντιρρευματικά, διουρητικά, αντιπυρετικά και υπογλυκαιμικά. Σύγχρονες φαρμακολογικές μελέτες έχουν δείξει την αντιχοληστερολαιμική, αγγειοδιασταλτική, υποτασική και αντιμικροβιακή δράση ενώ νέες δράσεις είναι υπό μελέτη.
Ταπεινό φύλλο αποτρέπει εγκεφαλικά, υπέρταση, διαβήτη, Αλτσχάιμερ και σωρεία ασθενειών

Ginkgo biloba.

Έχουν γίνει πάρα πολλές μελέτες διεθνώς για το τζίνγκο μπιλόμπα, οι οποίες δείχνουν ότι ίσως βοηθάει σε πολλά προβλήματα υγείας. Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος (εκεί οφείλεται κυρίως η θεραπευτική του δράση), εμποδίζει τις θρομβώσεις και έχει αγγειοδιασταλτική δράση.

Έχει βρεθεί ότι παρεμβαίνει στη διαβίβαση των νευρικών ερεθισμάτων και βελτιώνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, όπως και την μνήμη.
Ginkgo Biloba για κυκλοφορικό, καρδιαγγειακό, εγκέφαλο, όραση, εμβοές, θρόμβους, άσθμα

Ρόδι.

Το ρόδι και ο χυμός του έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, βοηθώντας στην καταπολέμηση της σκλήρυνσης των αρτηριών, μειώνοντας τις βλάβες στα αγγεία και επιβραδύνοντας την εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι ο χυμός ροδιού μειώνει τις επιδράσεις του στρες στα αιμοφόρα αγγεία, προκαλώντας την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο δρα ως αγγειοδιασταλτικό.
Το αντιοξειδωτικό & αντιφλεγμονώδες ρόδι αποφράσσει & το καρδιαγγειακό

Σκόρδο.

Το σκόρδο είναι γνωστό για την ευεργετική επίδρασή του στην κυκλοφορία και την υγεία της καρδιάς. Μελέτες υποδεικνύουν ότι το σκόρδο – συγκεκριμένα, οι ενώσεις θείου του, οι οποίες περιλαμβάνουν την αλλισίνη – μπορούν να αυξήσουν τη ροή του αίματος των ιστών και να μειώσουν την αρτηριακή πίεση χαλαρώνοντας τα αιμοφόρα αγγεία.

Στην πραγματικότητα, οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε σκόρδο συνδέονται με καλύτερη αγγειοδιαστολή με τη μεσολάβηση της ροής, δείκτη απόδοσης ροής αίματος.
Η φαρμακευτική αξία του σκόρδου στα καρδιαγγειακά

Το εκχύλισμα των σπόρων του σταφυλιού, μειώνει τον κίνδυνο δημιουργίας θρόμβων στο αίμα που οδηγούν σε καρδιακά επεισόδια.

Τα OPC μειώνουν την υψηλή πίεση του αίματος, προστατεύουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων από τις βλαβερές δραστηριότητας ελεύθερων ριζών, και εμποδίζουν την επικίνδυνη οξείδωση της LDL χοληστερόλης που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την καρδιακή προσβολή ή το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μια πολυάριθμη Ιταλική κλινική μελέτη και δημοσιεύτηκε στο Annals of the Νβνν York Academy of Sciences εξετάστηκε η αγγειοδιασταλτική στα αιμοφόρα αγγεία αποδίδοντας τις ευεργετικές ιδιότητες στα OPC.

Στην συμπερασματική κλινική αναφορά, οι αριθμοί της πίεσης του αίματος ομαλοποιήθηκε σε ποσοστό 93% των ατόμων στην ομάδα υψηλότερης δοσολογίας.
Εκχύλισμα Σπόρων Σταφυλιού (OPC): Όλα τα οφέλη του σταφυλιού υπέρ-συγκεντρωμένα

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα – λιπαρά Ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και το σκουμπρί είναι εξαιρετικές πηγές ω-3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα λίπη είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την κυκλοφορία επειδή προάγουν την απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου, που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει τη ροή του αίματος.

Τα ωμέγα-3 λίπη επίσης βοηθούν στην αναστολή της συσσώρευσης αιμοπεταλίων στο αίμα, μια διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε σχηματισμό θρόμβων αίματος. Επιπλέον, τα συμπληρώματα ιχθυελαίου συνδέονται με μειωμένη υψηλή αρτηριακή πίεση και βελτιωμένη ροή αίματος στους σκελετικούς μύες κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση.

Δείτε και Ω 3 Λιπαρά οξέα, Σύμμαχος για την καρδιά

Τα «καλά» εικοσανοειδή των ωμέγα 3 λιπαρών δρουν ως αγγειοδιασταλτικά, καταστέλλουν τις φλεγμονές και έχουν αναλγητικά αποτελέσματα, ενώ τα «κακά» των ωμέγα 6 δρουν αγγειοσυσταλτικά και αυξάνουν τις φλεγμονώδεις διεργασίες.
Προσοχή λοιπόν, διότι Καταστροφή της υγείας, η δυσαναλογία Ω 3 και Ω6 λιπαρών

«Τροφή»: Στην συνέχεια ορισμένα φυσικά συμπληρώματα διατροφής που είναι αγγειοδιασταλτικά και ιδανικά για την προστασία αγγείων-αρτηριών, για τους θρόμβους, αλλά και την αθηρωματική πλάκα και την αρτηριο/αθηρο-σκλήρωση! Πρόκειται για:

1) Μία φόρμουλα υγιείας του κυκλοφορικού,

αλλά και του αναπνευστικού συστήματος, που δημιουργήθηκε μετά από μελέτες του πανεπιστήμιου Αθηνών και που βοηθάει να διατηρήσετε τις αρτηρίες και τα αγγεία σας καθαρά και το κυκλοφορικό σας σε άψογη κατάσταση. Το προϊόν αποτελείται από 3 συστατικά ανά κάψουλα…

– Πυκνογενόλη: Εμφανίζει θετικό αποτέλεσμα στην κυκλοφορία του αίματος (ενεργεί αντιερεθιστικά, ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία, τις φλέβες και τις αρτηρίες και τις κάνει πιο ανθεκτικές στα τραύματα. Ανακουφίζει το ανεύρισμα των φλεβών, το πρήξιμο των ποδιών και χρονική φλεβική ανεπάρκεια, μειώνει τον κίνδυνο φλεβίτιδας, πρηξίματα και ερεθισμοί,

– με τζίνγκο μπιλόμπα για κυκλοφορικό, διευρύνει μέχρι και τα τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου και πλούσιο σε φλαβονοειδή. To ginkgo biloba μειώνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού και με άλλον ένα τρόπο, κάνοντας τα αιμο­πετάλια λιγότερο κολλώδη, και συνεπώς μειώνοντας τις πιθανότητες να σχηματίσουν θρόμβο και να αποκλείσουν τη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο. και 

– εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού: Οι φλεγμονές είναι το κύριο αίτιο της δημιουργίας θρομβώσεων και της αφύσικης πήξης του αίματος. Κλινικά έχει αποδειχθεί πως τα OPC πέρα των άλλων ιδιοτήτων τους έχουν και ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Βοηθά όχι μόνο στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων, αλλά και στην αποφυγή δημιουργίας ακόμα και μετά από τραυματισμούς ή χειρουργικές επεμβάσεις.

2) και τα υπερ-πολύτιμα ωμέγα 3:

Μειώνουν το σχηματισμό θρόμβων: Πραγματική «βόμβα» υγείας φαίνεται να είναι τα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία, σύμφωνα με μελέτες, μειώνουν τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων και οδηγούν στη δημιουργία θρόμβων. μειώνουν το ιξώδες του αίματος και αυξάνουν την παροχή οξυγόνου στους ιστούς.

Και φυσικά μιλάμε για το καλλίτερο ωμέγα 3 που είναι το EPAκαι DHA και λόγω της διπλής  απόσταξης (μοριακή εν κενώ) είναι απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα}!

3) Ενώ τα φύκια A.F.A, θα διατηρήσουν ελαστικές και εύκαμπτες τις αρτηρίες σας.

Ενώ χρήσιμα μπορούν να σας φανούν και τα:

Ερευνητές παρατήρησαν ότι κατά τη λήψη του συμπληρώματος η διαστολή των αρτηριών βελτιώθηκε κατά 42%, κάνοντάς τα να μοιάζουν με αυτά ενός ατόμου 15-20 χρόνια νεότερου – με βάση την ικανότητα διαστολής.

Η βελτίωση τέτοιου εύρους, αν μπορεί με κάποιο τρόπο να εδραιωθεί, ενδεχομένως να συντελεί σε 13% μείωση της καρδιακής νόσου, είπαν οι ερευνητές. 
Συνένζυμο Q10: Ο σύμμαχος του καρδιαγγειακού προστατεύει από διαβήτη-παχυσαρκία-καρκίνο-νευρολογικές παθήσεις 

Σκόρδο.

Οι επιστήμονες έχουν προβληματιστεί αν το γνωστό σε όλους μας σκόρδο είναι τελικά τροφή ή φάρμακο. Κλινικά έχει αποδειχθεί ότι δρα ευεργετικά στην προστασία και ρύθμιση των σφίξεων της καρδιάς από πολλούς παράγοντες. (Θρόμβους, αθηρωματικής πλάκας, υπέρτασης κ.α. )

Ενώ διατίθενται ακόμη ρόδι, βαλεριάνα και Maca!

Για περισσότερα και παραγγελίες επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com