Το πρώτο κουδούνι του σχολικού έτους 2020-2021, ενός έτους ιδιαίτερου λόγω της πανδημίας, χτύπησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 και για το ΓΕΛ Λιτοχώρου για τον καθιερωμένο αγιασμό. 

Από τις 8.00 στην είσοδο του σχολείου υπήρχαν εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι οποίοι υπενθύμιζαν στους μαθητές την αναγκαιότητα τήρησης αποστάσεων και χρήσης της προστατευτικής μάσκας. Ακολουθώντας τις σαφείς οδηγίες και  τηρώντας επισταμένως τις αποστάσεις οι μαθητές οδηγήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας. Κατόπιν διανεμήθηκαν οι μάσκες τις οποίες ο Δήμος Δίου – Ολύμπου παρέλαβε από την ΚΕΔΕ (μία για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό) και προώθησε στα σχολεία  και δόθηκαν πλήρεις οδηγίες για τα μέτρα προστασίας από το νέο κορωνοϊό, με έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας  και  την αποφυγή του συνωστισμού στο χώρο του σχολείου. Στη συνέχεια οι μαθητές παρέλαβαν τα βιβλία, τα οποία ήταν εκ των προτέρων τοποθετημένα σε πλαστικές σακούλες. Τέλος, δόθηκε το πρόγραμμα μαθημάτων για την επόμενη ημέρα.

Το σχολείο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Δίου- Ολύμπου κ. Γερολιόλιος, ο οποίος, αφού ευχήθηκε καλή, ασφαλή και παραγωγική χρονιά στη σχολική κοινότητα του ΓΕΛ και καλή δύναμη στο έργο της νέας διευθύντριας του σχολείου, δρ. Ξανθίππης  Καραβίδα, και του Συλλόγου Διδασκόντων, δεσμεύτηκε ότι θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου. 

Τέλος, σε μια λιτή τελετή και με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων προστασίας για μαθητές κι εκπαιδευτικούς αλλά και με αισιοδοξία, τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  στον αύλειο χώρο του Γενικού Λυκείου Λιτοχώρου. Ο Αγιασμός για τα δύο συστεγαζόμενα σχολεία- Γυμνάσιο και ΓΕΛ Λιτοχώρου- άρχισε στις 10:45 στο προαύλιο του Σχολείου,  με εκπροσώπους των μαθητών, των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων προς αποφυγή συγχρωτισμού, ενώ τόσο ο αγιασμός όσο και οι ομιλίες και χαιρετισμοί που ακολούθησαν μεταδίδονταν από τα μεγάφωνα του σχολείου. Ο πατήρ Άγγελος Γιαννίκης, εφημέριος της ενορίας Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου, επισκέφθηκε στη συνέχεια όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου παρευρίσκονταν οι λοιποί μαθητές /τριες και οι εκπαιδευτικοί. Κατόπιν, αναγνώστηκαν τα μηνύματα της Υπουργού Παιδείας και της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Πιερίας, ενώ εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων καλωσόρισε τα παιδιά στον φυσικό τους χώρο, τις σχολικές αίθουσες, και τους ευχήθηκε ασφαλή και δημιουργική σχολική χρονιά, δίνοντας σύντομα το πλαίσιο της λειτουργίας του σχολείου, η νέα διευθύντρια του Λυκείου. Παρέστη εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας Ξενοφώντα Μπαραλιάκου, κ. Αθανάσιος Παπαμιχαήλ, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ ευχές εξέφρασε και εκπρόσωπος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Μετά το πέρας του αγιασμού  οι μαθητές-τριες αποχώρησαν από το σχολείο.