Την  αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας  ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού  στη γειτονική χώρα.

Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για την ώρα, ήδη 10 σχολεία  βρίσκονται σε εκδρομές στην Ιταλία, 2 στο Μιλάνο και 8 στην Κεντρική και Νότια Ιταλία.

Η Ιταλία (Ρώμη – Φλωρεντία – Βενετία)  είναι από τους πιο δημοφιλής προορισμούς για τις μαθητικές εκδρομές στο εξωτερικό, μαζί με την Τσεχία.

Η γειτονική χώρα τελεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού που έφθασαν πλέον τα 150, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας. Την Κυριακή καταγράφηκε και ο τρίτος θάνατος ασθενούς μέσα σε μόλις τρία 24ωρα.

«Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού  σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο.

Έχουμε ήδη ειδοποιήσει να μην αναχωρήσουν τα σχολεία που θα αναχωρούσαν για Ιταλία τις επόμενες ημέρες» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπ. Παιδείας.

πηγη