Το πενάκι του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου

Με συνέντευξη τύπου, παρουσίασε τον απολογισμό έργου του ο διοικητής του ΓΝΚ λίγες ημέρες πριν παραδώσει τη σκυτάλη στον “γνωστό άγνωστο” νέο διοικητή….
Ο απολογισμός του νυν διοικητή του ΓΝΚ Ανέστη Μυστρίδη εντυπωσιακός με νούμερα και αποδείξεις…ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη για τον επόμενο διοικητή…Αλλά αυτό είναι προς όφελος της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας προς τους Πιεριείς.

***Οι πληροφορίες λένε ότι η επιτροπή αξιολόγησης του Υπουργείου Υγείας προέκρινε τον Μυστρίδη, αλλά η ηγεσία του, την παρέκαμψε και έριξε το μπαλάκι στους τοπικούς παράγοντες, που αφού δεν τα βρήκαν και δε συναίνεσαν σε πρόσωπο, το είδαν το μπαλάκι σαν …καυτή πατάτα και την πέταξαν από τα χέρια τους… Κι έτσι προέκυψε “μη εντόπιος” διοικητής….
***
Βέβαια ο Μυστρίδης δεν το άφησε να πέσει κάτω, και στον επίλογο της συνέντευξης τύπου, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και σας το μεταφέρω αυτούσια: 

“Κλείνοντας δε μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το θόρυβο που δημιουργήθηκε για τις επιλογές στα πρόσωπα των διοικητών από την κυβέρνηση, τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά.

Λυπάμαι πολύ που το ευαίσθητο κομμάτι της δευτεροβάθμιας υγείας του νομού εξακολουθεί να αποτελεί πεδίο εσωκομματικών αντιπαραθέσεων, ιδιαίτερα δε μετά τις προεκλογικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού περί αριστείας.
Η αντικατάσταση του συνόλου των διοικητών της χώρας συλλήβδην και χωρίς να ληφθεί υπόψιν το έργο τους αποδεικνύει δυστυχώς ότι μετά από 10 χρόνια κρίσης δε μάθαμε τίποτα, καθώς προτεραιότητα εξακολουθούν να αποτελούν οι πελατειακές σχέσεις και όχι η αποδεδειγμένη ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας.


Για λόγους δικαιοσύνης αναφέρω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, με την οποία είναι γνωστό πως ήμουν ιδεολογικά αντίθετος με στήριξε, αναγνωρίζοντας το έργο μου, αρνούμενη την παραίτησή μου όταν της την υπέβαλα αλλά και αναθέτοντας μου καθήκοντα Προέδρου σε τέσσερα Συμβούλια Κρίσεων & Επιλογής Ιατρών ΕΣΥ της 3ης και 4ης Υ.ΠΕ. Και οι κρίνοντες κρίνονται”.


ΣΕ ΑΥΤΕΣ τις αιχμές απάντησε με ανάρτησή του ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ως εξής:

“Ο κ. Ανέστης Μυστρίδης που επελέγη το 2015 με πολιτικά κριτήρια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψέγει σήμερα την Ελληνική Κυβέρνηση επειδή δεν τον αξιολόγησε αξιοκρατικά το Υπουργείο Υγείας ώστε να του δώσει μια δεύτερη θητεία Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Επίσης θυμήθηκε ΣΗΜΕΡΑ ότι διαφωνεί ιδεολογικά με την προηγούμενη συγκυβέρνηση που τον διόρισε, όντας υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους ‘Ελληνες στην Πιερία, τον Σεπτέμβριο του 2015. Με δυο λόγια. Διορίζεται ως υποψήφιος βουλευτής ΑΝ.ΕΛ, παραμένει στη θέση του ακόμη και όταν το κόμμα του αποχωρεί από την κυβέρνηση, πέφτει η κυβέρνηση και αξιώνει από την κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να τον αξιολογήσει ως τεχνοκράτη.
Δεν πειράζει. Υγεία. Σωματική και πνευματική κυρίως. Και καλά Χριστούγεννα!

ΒΕΒΑΙΑ ο αγαπητός φίλος ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ έχει επιλεκτική μνήμη…! ΞΕΧΝΑΕΙ τον προηγούμενο πρόεδρο του κόμματος ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ που έριξε τον Μητσοτάκη και τον χειροκρότησε …πρωθυπουργό, ξεχνάει την φιλτάτη ΝΤΟΡΑ αδερφή του νυν πρωθυπουργού που ίδρυσε το δικό της κόμμα αλλά σήμερα είναι καλή και όμορφη στο…κόμμα…ξεχνάει τον Αβραμόπουλο με το δικό του κόμμα σημερινό Επίτροπο, ξεχνάει τον αείμνηστο Στεφανόπουλο με το δικό του κόμμα  που έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας….! ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ της ΝΔ αγκάλιαζαν τους Κεντροδεξιούς. ΣΗΜΕΡΑ προφανώς -μετά την απομάκρυνση από την ΚΑΛΠΗ αυτό δεν ισχύει, ε; ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ να κανονίσουμε…πορεία!

Κι αν ξεχνάει τα παραπάνω, θα του θυμίσω πιο πρόσφατα γεγονότα. ΤΗΝ Συγκυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ  με τον Βενιζέλο -ποιός θα το φανταζόταν!!- και τα πιο σκληρά μνημόνια…Θα του θυμίσω την παράταση  θητείας του ΦΑΡΜΑΚΗ ο οποίος αν δεν κάνω λάθος δεν είναι ΝΔ…
****
ΑΛΛΑ σε όλα αυτά ξέρω πως ο ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ μπορεί να ανταπαντήσει και θα πάει σήριαλ το πράμα…και δεν υπάρχει λόγος γιατί ξεφέυγουμε από την 
ΟΥΣΙΑ που είναι: ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ για τον απολογισμό….ΓΙΑ το αν παρήγαγε ή όχι έργο,  ο φαρμακοποιός… ΤΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΊΤΕ; Την κομματική ταυτότητα; Στο κάτω κάτω, ο Μυστρίδης επέστρεψε και αγωνίστηκε στις εκλογές για τη ΝΔ… ΑΥΤΟ πράγματι του αξίζει “τιμωρία”…ΓΙΑΤΙ πίστεψε στην αξιοκρατία που είχε κάνει σημαία ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ…
ΚΑΙ γιατί να μην επιθυμεί να συνεχίσει διοικητής  ο Μυστρίδης που έβαλε στοίχημα να “φτιάξει” το νοσοκομείο και όχι να “φτιαχτεί”..!!!

****

ΑΝ οι κυβερνώντες της ΝΔ βουλευτές και άλλοι παράγοντες σφάζονταν για τον “δικό τους” τον άνθρωπό του ΓΡΑΦΕΙΟΥ τους, αλλά και στο τραπέζι του ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ δεν τα κατάφεραν, -τους βαρέθηκε ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ- και η βολική λύση για όλους ήταν ένας ΞΕΝΟΣ…ΑΥΤΟ είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Ένα το κρατούμενο…ΤΙ; ΟΧΙ;
****
ΠΩΣ τους ξέφυγε….Χαμπάρι δεν πήραν για την Κολινδρινή υπο-Διοικήτρια…! Και γι αυτή θα διαφωνούσαν….!
ΟΥΤΕ συγχαρητήριο δεν είδαμε..!
 Ούτε μια δήλωση…!! 

***ΠΩΣ το είχε πει ο ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ στον ΣΚΑΙ, αυτό για τους …άριστους νέους διοικητές, των 80 ΑΝΩ;ΑΥΤΟΓΚΟΛ;

Πηγή https://olymposvoice.blogspot.com/