email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Ανάστατη η τοπική κοινωνία του Αρωνά μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ενορία του Χωριού. (Προφήτη Ηλία)

διαφήμιση

Θέλουμε να εκφράσουμε και να γνωστοποιήσουμε την δυσαρέσκειά μας για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Ιερέα του χωριού μας Πορφυρίου Σιδηρόπουλου, να ζητήσει δια μέσου του π. Βαρνάβα Λεοντιάδη, πρωτοσύγκελλου της Μητρόπολης, τις παραιτήσεις των επιτρόπων του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας του χωριού μας, του Προφήτη Ηλία Αρωνά. Θα όφειλε ο εν λόγω Πρωτοσύγκελλος να διερευνήσει τις προθέσεις του Ιερέα Πορφυρίου και μετά να ζητήσει τις παραιτήσεις. Που ακούστηκε παραιτήσεις δίχως λόγω; Και λέμε δίχως λόγο διότι την Τετάρτη το απόγευμα ήρθε στην ενορία μας, μαζί με τον π. Πορφύριο ο εντεταλμένος υπάλληλος της Μητροπόλεως κ. Χρήστος Μυστρίδης να ζητήσει τις παραιτήσεις, χωρίς να τους πει την αιτία και κατόπιν να ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης παραλαβής.

Αγαπητοί μας πατέρες Βαρνάβα και Πορφύριε το Ευαγγέλιο το οποίο και εσείς πρεσβεύεται διδάσκει την αλήθεια. Εσείς όμως δυστυχώς δεν την κατέχεται και το αποδεικνύεται με τις πράξεις σας.

Εμείς ως κάτοικοι όλο αυτό το διάστημα αγαπήσαμε τον πατέρα Πορφύριο και ότι μας ζήτησε το πράξαμε. Το πράξαμε για το καλό της ενορίας, του χωριού και του ίδιου του Ιερέως.

Διερωτώμεθα όμως τι άλλαξε από την ημέρα που ο προσωρινός μας προιστάμενος π. Λάζαρος Τσαουσίδης απεβίωσε;

Γιατί ξαφνικά ο Πατήρ Πορφύριος τέτοια συμπεριφορά απέναντι στην επιτροπή και μάλιστα κρυφά ξεκίνησε διαδικασίες αντικατάστασης;

Μήπως επειδή για ενάμιση χρόνο, τα μέλη της επιτροπής, τον εξυπηρετούσαν δωρεάν στις μεταφορές από το σπίτι του στην ενορία και το αντίθετο; Ήταν υποχρέωση της επιτροπής; Αυτό δείχνει αχαριστία.

Γιατί σήμερα αυτή η επιτροπή δεν κάνει ενώ πριν ήταν η καλύτερη; Αυτή η επιτροπή κράτησε το χωριό μας όρθιο τις δύσκολες στιγμές μετά την εκδημία του πατρός Κωνσταντίνου Μαυρόπουλου. Όχι μόνο κράτησε ζωντανή την παρουσία της Εκκλησίας στο χωρίο, αλλά έλαβε και τα εύσημα, ενώπιον όλων των κληρικών, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, δια τον λόγο ότι σε αυτήν την δύσκολη περίοδο είχε 20 με 25 παιδιά στο κατηχητικό σχολείο της ενορίας, τα οποία και εξομολογούσε ο π. Φιλάρετος Μπαϊράμης, την ώρα που ενορίες της Πόλεως Κατερίνης έχουν πολύ λιγότερα. Μήπως αυτό πείραξε κάποιους στην Πόλη; Όλα περνάνε από το μυαλό μας. Θυμίζουμε πως σήμερα με τον πατέρα Πορφύριο δεν υπάρχουν παιδιά στο κατηχητικό. Αυτό λέει πολλά για το έργο του πατρός Πορφυρίου. Μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί τα παιδιά πλέον δεν έρχονται στο κατηχητικό σχολείο της ενορίας;

Μήπως αυτή η επιτροπή δεν μας κάνει σήμερα γιατί λάμβανε συνεχώς τα εύσημα από τον κ. Μυστρίδη (λογιστή της Μητροπόλεως) στους ετήσιους απολογιστικούς ελέγχους; Κάτι το οποίο και το παραδέχθηκε ο κ. Μυστρίδης την Τετάρτη το απόγευμα κατά την παράδοση παραλαβή.

Με αυτήν την κίνηση θέλουν να μας πουν ότι η επιτροπή καταχραζόταν τα χρήματα της εκκλησίας; Μα πως, αφού ο κ. Μυστρίδης παραδέχθηκε ότι αυτά τα άτομα έδιναν και από την τσέπη τους χρήματα. Κάτι το οποίο και καταγράφθηκε στα πρακτικά παράδοσης και παραλαβής από τον κ. Μυστρίδη.

Άγιε Πρωτοσύγκελλε, τακτικές του παραιτήστε για προσωπικούς λόγους είναι ανεύθυνες. Μην κρύβεστε, μιλήστε ανοικτά και πείτε τους λόγους που ζητήσατε τις παραιτήσεις. Υπάρχουν πολλά Εκκλησιαστικά Συμβούλια που κράτησαν την ενορία ψηλά, όντας ακόμα το χωριό ακέφαλο; Υπάρχουν πολλά Εκκλησιαστικά Συμβούλια όπου λαμβάνουν τα εύσημα από τον Μητροπολίτη; Γιατί αυτή η εμπάθεια στο δικό μας χωριό;

Σεβασμιώτατε, σας ζητάμε άμεσα να αποκαταστήσετε την αλήθεια. Να συμμορφώσετε και να γνωστοποιήσετε στον Πρωτοσύγκελλο και τον π. Πορφύριο ότι παραίτηση για προσωπικούς λόγους και με το ζόρι κρύβει εμπάθεια προς το πρόσωπο των εκλεκτών επιτρόπων, όπου και εσείς διορίσατε και εσείς επαινέσατε.

Σεβασμιώτατε, σας ζητάμε να αποκαταστήσετε την αλήθεια. Οι εν λόγω επίτροποι και ο βίος τους όλα αυτά τα χρόνια στο χωριό είναι καθαρός. Από την πρώτη στιγμή όπου και απεβίωσε ο π. Λάζαρος Τσαουσίδης, ο π. Πορφύριος ανέλαβε Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και είχε τον πλήρη έλεγχο, έχοντας στα χέρια του όλα τα σχετικά κλειδιά (γραφεία, παγκάρια), χωρίς να του δημιουργηθεί κανένα εμπόδιο.

Σεβασμιώτατε, σας καλούμε στο χωριό μας να έρθετε να διερευνήσετε εσείς για το τι άνθρωπος είναι το κάθε μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Οι κάτοικοι του Αρωνά.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά άρθρα