Γουλάρας Δημήτριος Τηλεφώνα: 694 – 451 3619 & 23520 42 848

Erato Wine Restauran στο Λιτόχωρο

ΟΣΑ ΑΓΑΠΉΣΕΙΣ ΘΑ ΝΑΙ ΞΕΝΑ!!

Μαζί μπορούμε …

Ανάστατοι οι γονείς στο Βατάν μετά την εμφάνιση φιδιού κοντά σε σχολείο. (Φωτογραφίες)

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση των κατοίκων στην περιοχή του Βατάν Κατερίνης. Τα χόρτα έχουν κατακλύσει την περιοχή όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Οι κάτοικοι έχουν απευθυνθεί άπειρες φορές στο δήμο χωρίς κανένα αποτέλεσμα με αποτέλεσμα η κατάσταση να διαιωνίζεται . Το πρόβλημα είναι πιο έντονο στην περιοχή του 18ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, όπου υπάρχουν χόρτα παντού γύρω από το σχολείο και φίδια έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Θορυβημένοι οι γονείς( τα στοιχεία τους βρίσκονται στη διάθεσή μου για κάθε ενδιαφερόμενο), μας κατήγγειλαν ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος κανένας από το δήμο δεν ενδιαφέρθηκε να κόψει τα χόρτα στο χώρο γύρω από το σχολείο, μια έκταση που ανήκει στο δήμο με αποτέλεσμα να φοβούνται για την ασφάλεια των παιδιών τους. Αναγκάζονται να τα συνοδεύουν οι ίδιοι μέχρι την αυλή του σχολείου ενώ πανικός δημιουργήθηκε μεταξύ των γονέων μετά την εμφάνιση φιδιού .

Δύο χρόνια πριν στα εγκαίνια του συγκεκριμένου σχολείου ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης δήλωνε στον τύπο:

«Ούτε ένα προνήπιο μένει έξω από το εκπαιδευτικό μας σύστημα, εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική, που, καθιστά τον Δήμο μας, τον πρώτο Δήμο σε πανελλαδικό επίπεδο που το επιτυγχάνει. Παράλληλα, αναβαθμίζεται συστηματικά η περιοχή της Ενότητας – Επέκτασης Βατάν, με έργα που συμβάλλουν καθοριστικά στην αισθητή βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, οι οποίοι αξίζουν πραγματικά όλες αυτές τις παροχές. Πιο συγκεκριμένα, έργα που αναμόρφωσαν ριζικά την περιοχή αφορούν διανοίξεις οδών, κατασκευή πεζοδρομίων, κρασπεδώσεις, ασφαλτοστρώσεις κ.α. Καλή χρονιά σε όλους και ευλογημένη».

Τι συνέβη τελικά; Ξέχασε ο Δήμαρχος τις υποσχέσεις του μετά τα εγκαίνια του σχολείου όπως λένε οι γονείς;

 Περιμένουμε επίσημη απάντηση και τα αυτονόητα…δηλαδή συνεργείο που θα καθαρίσει το χώρο και θα τον κάνει ασφαλή για τους μικρούς μαθητές.

Μαρία Νικολαίδου

Δημοσιογράφος- Ενεργός πολίτης

Share this post