Γουλάρας Δημήτριος Τηλεφώνα: 694 – 451 3619 & 23520 42 848

Erato Wine Restauran στο Λιτόχωρο

ΟΣΑ ΑΓΑΠΉΣΕΙΣ ΘΑ ΝΑΙ ΞΕΝΑ!!

Μαζί μπορούμε …

Ανέστης Δ. Μανώλας.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Ο Ανέστης Δ. Μανώλας γεννήθηκε στον Κολινδρό Πιερίας, όπου παρακολούθησε τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σχολείου. Μετά την αποφοίτησή του από το εξατάξιο Γυμνάσιο Αιγινίου, εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Από τη Σχολή Ευελπίδων αποφοίτησε το 1980 ως Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος).

Εκπαιδεύτηκε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία Τεθωρακισμένων, στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών, καθώς και στο Σχολείο Καταδρομών. Έχει παρακολουθήσει ειδικές εκπαιδεύσεις και σχολεία Αξιωματικών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου καθώς και της Σχολής Εθνικής Αμύνης, απ΄όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις αμυντικές και στρατηγικές σπουδές.

Έχει ασκήσει όλα τα επίπεδα διοικήσεως του Όπλου των Τεθωρακισμένων, καθώς και Υπομονάδος Καταδρομών.

Ως Ανώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε σε επιτελικές θέσεις τόσο του Στρατού μας όσο και του ΝΑΤΟ (ως Αντισυνταγματάρχης στη Βερόνα Ιταλίας και ως Συνταγματάρχης στη Μαδρίτη Ισπανίας).

Με το βαθμό του Ταξιάρχου διετέλεσε Υποδιοικητής της Μεραρχίας Μυτιλήνης, Διευθυντής Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, καθώς και Διοικητής Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στην Ξάνθη.

Με την προαγωγή του στο βαθμό του Υποστρατήγου, τοποθετήθηκε Διοικητής της Μεραρχίας Μυτιλήνης και κατόπιν Διευθυντής Α´ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Το 2013, μετά την προαγωγή του στο βαθμό του Αντιστρατήγου, τοποθετήθηκε Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της χώρας μας στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Το 2014 επέστρεψε στην Ελλάδα και τοποθετήθηκε Γενικός Επιθεωρητής Στρατού. Στη θέση αυτή παρέμεινε έως το Μάρτιο 2015, οπότε και αποστρατεύθηκε. Με την αποστρατεία του, του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητού Στρατού».

Έχει τιμηθεί με παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις, συμπεριλαμβανομένων του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος της Τιμής, του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος του Φοίνικος, Στρατιωτικής Αξίας, Ηγεσίας Σχηματισμών, καθώς και του ΝΑΤΟ.

Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου, και έχουν έναν υιό ο οποίος είναι “Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών”.

Related

Share this post