Σε σφράγιση των παράνομων “θεραπευτηρίων” που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία κινείται ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, ζητώντας την συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Μάστιγα για τη δημόσια υγεία αποτελούν τα εκατοντάδες παράνομα Φυσικοθεραπευτήρια και άλλου είδους θεραπευτήρια που οικειοποιούνται τις μεθόδους θεραπείας των Φυσικοθεραπευτών και λειτουργούν από μη ειδικούς.
Ο… 
   Π.Σ.Φ. προειδοποιεί για τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία που ελλοχεύει η λειτουργία παράνομων χώρων, που αυτοαποκαλούνται “θεραπευτήρια”.
Με απόλυτη ευθύνη των συνεπειών μιας τέτοιας παρανομίας, και κατόπιν της δημοσίευσης της άνευ προηγουμένου δράσης του απατεώνα ψευτοθεραπευτή, “φυσικοθεραπευτή” και γιατρού, ο οποίος διώκεται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, ο Π.Σ.Φ έχει ήδη συζητήσει, την από κοινού συνεργασία του- με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το Υπουργείο Υγείας.
Επιπλέον, ο Π.Σ.Φ. έχει σημάνει συναγερμό, εδώ και πολύ καιρό, στο Υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας το οξύ πρόβλημα της ανεξέλεγκτης χορήγησης από την εφορία, κωδικών αριθμών δραστηριότητας (Κ.Α.Δ) υγειονομικών επαγγελμάτων, προς κάθε επιτήδειο και επίδοξο απατεώνα.
Ο οποίος στην συνέχεια, με το άλλοθι της έναρξης επιτηδεύματος που του παρέχει η εφορία παριστάνει ΨΕΥΔΩΣ τον “θεραπευτή”, προβαίνοντας αρχικά στην αντιποίηση του επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή και στην συνέχεια δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην υγεία των ασθενών.
Τα παράνομα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί έως τώρα στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας Σ.Ε.Υ.Υ.Π. (νυν Εθνική Αρχή Διαφάνειας), από τους ανυποψίαστους πολίτες οι οποίοι έχουν πέσει θύματα των επιτήδειων με τραγικές συνέπειες για την υγεία τους, είναι αμέτρητα!
Και παρότι έχει νομοθετηθεί το μητρώο των εργαστηρίων φυσικοθεραπείας και ήδη βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης του με την έκδοση υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό των παραμέτρων της εκατοντάδες παράνομα “ΨΕΥΤΟ-θεραπευτήρια” λειτουργούν χωρίς άδειες.
Πρόκειται για χώρους παράνομους, των οποίων οι ιδιοκτήτες ισχυρίζονται –ΨΕΥΔΩΣ- ότι παρέχουν υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, δημιουργώντας σοβαρές βλάβες στην υγεία των ασθενών, που ανυποψίαστα τους εμπιστεύονται για την θεραπεία τους!
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.), με εκτενείς και εξονυχιστικές έρευνες με τις οποίες διασταυρώνει δειγματοληπτικά, πριν την έκδοση της άδειας άσκησης επαγγέλματος του Φυσικοθεραπευτή, αφού για την απόκτησή της πρέπει να προηγηθεί η εγγραφή στον Π.Σ.Φ. έχει εντοπίσει και έχει σταματήσει κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις.
Κι επειδή διακηρύττει ότι η Υγεία είναι υπέρτατο αγαθό και η προστασία της αποτελεί χρέος της Πολιτείας και των Θεσμών της, ζητά άμεσα από το Υπουργείο Υγείας και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο τη λήψη αυστηρών μέτρων αντιμετώπισης της μάστιγας των παράνομων “θεραπευτών” και “θεραπευτηρίων”!
Τόσο ως προς την οικονομική εκμετάλλευση των ανυποψίαστων πολιτών, όσο και ως προς την υγεία τους!
Το περιφερειακό τμήμα της Πιερίας, αποτελώντας ουσιαστικά πρωτοπόρο σε δράσεις “αντιποίησης” που πλήττουν την δημόσια υγεία,συνεχίζει αδιαλείπτως να υπερασπίζεται τα επαγγελματικά δικαιώματα των φυσικοθεραπευτων.Με αυτόνομη νομική υποστήριξη και με την Ελληνική αστυνομία στο πλευρό του,θα συνεχίσει να προστατεύει τα πιστοποιημένα μέλη του.

Εκ μέρους του Δ.Σ.
ΜΠΑΝΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ
ΒΑΣΙΟΥΡΗ ΑΓΝΗ