Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Η πρώτη άτυπη συνάντηση των επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 στο κοινοτικό κατάστημα Μακρυγιάλου.

Διάφορα θέματα αναφέρθηκαν και φυσικά ακούστηκαν παράπονα σχετικά με τα αυτονόητα που θα έπρεπε να παρέχει η Δημοτική Αρχή : τα σκουπίδια να μαζεύονται πιο τακτικά και πιο προσεκτικά, καινούριοι κάδοι (οι κάδοι που υπάρχουν δεν έχουν καπάκια με αποτέλεσμα τα σκυλιά και οι γάτες να σκορπάνε τα σκουπίδια στους δρόμους ), παραπάνω κάδοι για την ανακύκλωση, η παραλία να περιποιείται καλύτερα και πιο τακτικά ( η αμμουδιά είναι σε χάλια κατάσταση όπως και οι ντουζιέρες, τα παγκάκια, οι κολόνες φωτισμού και το πεζοδρόμιο. Η πρόσβαση στην αμμουδιά είναι σε μερικά σημεία περιπετειώδης και οι ράμπες για τα ΑΜΕΑ είναι μόνο για κασκαντέρ …), συντήρηση των δρόμων ( σλάλομ κάνουν οι οδηγοί για να αποφεύγουν τις λακκούβες !! ) Πλησιάζει το τριήμερο του Άγιο Πνεύματος και δεν φαίνεται να γίνεται τίποτα !

” Φέτος λόγω της πανδημίας δεν περιμένουμε πολλούς τουρίστες από το εξωτερικό. Ευελπιστούμε, όμως, να έρθουν Έλληνες από τους γύρω νομούς … Φοβόμαστε ότι βλέποντας τα χάλια μας θα απογοητευτούν και δεν θα ξανά έρθουν ! Αν χάσουμε και από εκεί τους επισκέπτες δύσκολα να σηκώσουμε κεφάλι μετά !! ”

Έτσι εξέφρασαν τον φόβο τους για αποτυχημένη καλοκαιρινή σαιζόν οι επαγγελματίες.

” Χρειαζόμαστε χώρο για πάρκινγκ… Ίσως η παραλιακή να γίνει μονόδρομος για καλύτερη διέλευση των οχημάτων … Και διαφήμιση …. Όλοι μας κάνουμε διαφήμιση αλλά ένα διαφημιστικό σποτ από την Δημοτική Αρχή σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη επιρροή !! ”

Αυτές ήταν κάποιες από τις επιθυμίες των παρευρισκομένων στην συνάντηση.

Μπορεί να μην είχε μεγάλη προσέλευση …. Κάποιοι δεν κατάφεραν να κλέψουν μια ώρα από το φορτωμένο πρόγραμμα τους για να παραβρεθούν στην συνάντηση και κάποιοι άλλοι απλά αδιαφόρησαν. Δεν έχει σημασία. ..Άλλωστε οι επαναστάσεις και οι Μεγάλα Ιστορικά Γεγονότα πάντα ξεκίνησαν από έναν και μόνο άνθρωπο που είχε όραμα και αγάπη για τον τόπο του.

Όταν καταλάβουν οι επαγγελματίες ότι πρέπει να ενωθούν τότε θα έχουν μεγάλη δύναμη και πλέον δεν θα ζητήσουν αλλά θα μπορέσουν να απαιτήσουν !

ράμπα του τρόμου ..
Πανγκάκια σε άθλια κατάσταση
πεζοδρόμια σπασμένα