Πολλά, ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού που πραγματοποιήθηκε στις 14-7-2020, κεκλεισμένων των θυρών.

Πολύ κουβέντα αλλά και αποκαλύψεις έγιναν κατά τη συζήτηση για την κατανομή του ποσού των 250.000 € που διατέθηκε στο Δήμο για αντιμετώπιση προβλημάτων από θεομηνίες.

Η παράταξη της πλειοψηφίας στην πρότασή της έκανε κατανομή του ποσού διαθέτοντας πιστώσεις για αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων, προμήθεια και μεταφορά αμμοχάλικων, επισκευή κτηριακών εγκαταστάσεων αντλιοστασίων, εργασίες καθαρισμού και συντήρησης αρδευτικών δεξαμενών και λιμνοδεξαμενών, προμήθεια ηλεκτρολογικού ηλιακού, εργασίες καθαρισμού τάφρων, εργασίες συντήρησης φρεατίων, καθώς και για ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό αντλιοστασίων.

Τα μεγαλύτερα προβλεπόμενα χρηματικά ποσά πρότεινε να διατεθούν για αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων (70.000 €) και αγορά αμμοχάλικων (70,000 €), για τα οποία προβλέπεται η πραγματοποίηση συνοπτικού διαγωνισμού.

Τα άλλα χρηματικά ποσά κυμαίνονται από 4.000 έως 20.000 €. Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος στην εισήγησή του, στην προταθείσα κατανομή δεν υπάρχει ποσό στο όριο της απ´ευθείας ανάθεσης (24.800 €), όπως γινόταν κατά κανόνα σε αντίστοιχες περιπτώσεις από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ιδιαίτερα τόνισε την αντίστοιχη κατανομή 250.000 € για αντιμετώπιση ζημιών λόγω θεομηνιών του 2019.

Τότε, η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προχωρήσει σε 10 απ´ευθείας αναθέσεις των 24.800 € (στο επιτρεπόμενο όριο της απ´ευθείας ανάθεσης), επισημαίνοντας ότι οι 8 από αυτές ανατέθηκαν στο ίδιο άτομο.

Ο κ. Δήμαρχος αποκάλυψε ακόμη ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή στην 4ετία 2015-2018 πλήρωσε για συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού αντλιοστασίων, στην ίδια επιχείρηση, συνολικό ποσό που πλησιάζει τις 800.000 €.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το ότι ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Καζάς δήλωσε άγνοια για αναθέσεις που είχε κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή στο επιτρεπόμενο όριο της απ´ευθείας ανάθεσης (24.800 €) τις οποίες ως αρχηγός μείζονος αντιπολίτευσης (τότε) είχε ψηφίσει και ο ίδιος.

Προσεχώς όλη η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στον odigo-pierias.gr

Δείτε το βίντεο παρακάτω

https://youtu.be/z1JgW1cf-sU

https://youtu.be/z1JgW1cf-sU