Αποκατάσταση αδικιών στους αιγοπροβατοτρόφους που εξαιρέθηκαν από το 4ευρω ζητά ο ΣΕΚ

Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία εις βάρος των συναδέλφων αιγοπροβατοτρόφων, που δεν είχαν λάβει για διάφορους λόγους τη συνδεδεμένη ενίσχυση έτους 2019, παρότι δεν υπήρχε τέτοια προϋπόθεση στην απόφαση, και δεν πληρώθηκαν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που δικαιούνται, ζητά με σχετική επιστολή ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός του κ. Παναγιώτης Πεβερέτος.

Αναλυτικά, στην εν λόγω επιστολή του ΣΕΚ αναφέρονται τα εξής:

«Περίμεναν 6 μήνες οι αιγοπροβατοτρόφοι για να εισπράξουν την ενίσχυση, έστω των 4 € ανά ενήλικο θηλυκό ζώο, λόγω του Covid-19, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει η Υπουργική Απόφαση. Ωστόσο κάποιες χιλιάδες συνάδελφοι δεν είδαν να πιστώνεται στο λογαριασμό τους τα αντίστοιχα ποσά που δικαιούνται.

Μετά από τις παρεμβάσεις του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας με την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ φαίνεται ότι ο αρμόδιος Οργανισμός για την καταβολή των ενισχύσεων Covid-19, ΟΠΕΚΕΠΕ ή δεν διάβασε σωστά την Υπουργική Απόφαση ή δεν ασχολήθηκε με το θέμα και απέρριψε τους συναδέλφους που δεν είχαν λάβει για διάφορους λόγους τη συνδεδεμένη ενίσχυση έτους 2019, παρότι δεν υπήρχε τέτοια προϋπόθεση στην απόφαση.

Καλούμε το ΥπΑΑΤ να αποκαταστήσει άμεσα την αδικία αυτή εις βάρος των συναδέλφων αιγιπροβατοτρόφων και να τους αποδώσει την ενίσχυση που δικαιούνται».

πηγη