Είναι το πρόσωπο που καθημερινά περιμένουν να δουν και ακούσουν με αγωνία όλοι οι Έλληνες, είναι ο άνθρωπος που ενημερώνει για τους κινδύνους, αλλά και τα μέτρα πρόληψης για τον θανατηφόρο κορωνοϊό.

Ο λόγος για τον διακεκριμένο λοιμωξιολόγο καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόρδα, που ενημερώνει τους δημοσιογράφους και μέσω αυτών την κοινή γνώμη για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό και την εξάπλωσή του στην χώρα μας, αλλά και όλα όσα δείχνουν οι μελέτες, γύρω από την αντιμετώπιση του πρωτόγνωρου αυτού αόρατου εχθρού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τελείωσε το Χάρβαρντ ως αριστούχος, ενώ εντυπωσιάζει το γεγονός, ότι είναι πολύτεκνος πατέρας επτά παιδιών και ψάλτης ιερού ναού στην Κηφισιά.

Είναι δε αξιοσημείωτο, το γεγονός, ότι κατά την ενημέρωση της Κυριακής, για το ζήτημα της εξάπλωσης του κορωνοϊού, στην χώρα μας, το οποίο καλούμεστε άπαντες να αντιμετωπίσουμε, με σοβαρότητα και σύμπνοια, ο κ. Τσιόδρας, ανέφερε  (εν όψει της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που συγκλήθηκε εκτάκτως για το θέμα σήμερα Δευτέρα), πως  «ελπίζει η Εκκλησία της Ελλάδος, να λάβει την σωστή απόφαση».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αποφοίτησε με άριστα το Χάρβαρντ με άριστα και μαζί με το επιτελείο του, εισηγούνται στην κυβέρνηση όλες τις κρίσιμες αποφάσεις και τα απαραίτητα μέτρα, που πρέπει να παίρνει για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του επικίνδυνου ιού. Είναι επίσης υπεύθυνος του ιατρείου Ταξιδιωτικής Ιατρικής και Τροπικών Νόσων.

Ο διακεκριμένος λοιμωξιολόγος, έχει αποφοιτήσει επίσης με άριστα και  από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα άριστα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα orthodoxianewsagency/paraklisi, τον ακολουθούσαν σταθερά σε όλες τις βαθμίδες σπουδών του, όπως λένε οι φίλοι του,  ακόμα και ως ειδικευόμενο γιατρό στην ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας στην Β Παθολογική Κλινική, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ απέκτησε τον τίτλο Ειδικότητας Παθολογίας Ελλάδα μετά από επιτυχή συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης για την απόκτηση τίτλου Ειδικότητας.

Το 2002 ο κ. Τσιόδρας έκανε διδακτορική διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα “Επίδραση των αναστολέων πρωτεάσης στο μεταβολικό σύνδρομο των ασθενών με HIV-1 λοίμωξη”, κατακτώντας και πάλι τον βαθμό άριστα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αποφοίτησε με άριστα και από το Χάρβαρντ ενώ περνώντας από μια αυστηρή διαδικασία επιλογής έγινε δεκτός από το Πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Παθολογία Λοιμωξιολογία του Νοσοκομείου Beth Israel Deaconess στην Βοστώνη, όπου και  ήταν όχι τυχαία φυσικά, ο μοναδικός υποψήφιος προερχόμενος από ξένη χώρα,  ο οποίος κατόρθωσε και έγινε δεκτός.