Στη καλαίσθητη αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η 33η εκδήλωση της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού που συνδιοργανώθηκε από τον ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ. του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας και τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο “Νικόλαος Λούσης” με θέμα: «Αρχαιολογικές έρευνες στην ενδοχώρα της βόρειας Πιερίας με επίκεντρο τον Κολινδρό».

  Ο Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας Κώστας Νούλας, βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ξεκινώντας αρχικά με μια σύντομη αναφορά σε ανασκαφές στις σημαντικές αρχαίες πόλεις Πύδνα και Μεθώνη, και κατόπιν με επίκεντρο τον Κολινδρό,  εστίασε τόσο σε παλαιότερα ευρήματα καθώς και σε αποτελέσματα νεότερων ανασκαφών και ερευνών στην ευρύτερη περιοχή του. Τα ευρήματα αυτά εντάσσονται στον πλούσιο αρχαιολογικό χάρτη της βόρειας Πιερίας, όπως μπορεί να δει κάποιος στο Μουσείο του Δίου και στην Επισκέψιμη Μουσειακή Αποθήκη στον Μακρύγιαλο

  Εκτός από τον ομιλητή και οι αρχαιολόγοι Μάνθος Μπέσιος και Αθηνά Αθανασιάδου, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει αρκετές ανασκαφές στη περιοχή και συνέλεξαν αξιόλογα ευρήματα που ερεύνησαν και κατέγραψαν, απάντησαν σε ερωτήσεις  και απορίες των παρευρισκομένων.

Οι θετικές κρίσεις και οι εκφράσεις ικανοποίησης για την όλη παρουσίαση της εκδήλωσης, καταδεικνύουν το έκδηλο ενδιαφέρον που δημιούργησε η παραπάνω επιτυχημένη εκδήλωση και αντικατοπτρίζουν επίσης τα αισθήματα και την συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας σε τέτοιες πολιτιστικές δράσεις.