Σε δημόσια διαβούλευση θα δοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η επεξεργασία του οποίου έχει ολοκληρωθεί.

Αυτό υπογράμμισε για το νέο ασφαλιστικό ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ANT1 και τόνισε πως με τις ρυθμίσεις στο νέο ασφαλιστικό, οι συνταξιούχοι θα δουν μόνιμες αυξήσεις τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις.

Παράλληλα με το νέο ασφαλιστικό αυξήσεις θα δουν και οι συνταξιούχοι οι οποίοι επιλέγουν να συνεχίσουν την εργασία τους, καθώς η παρακράτηση από το 60% της σύνταξης, περιορίζεται στο 30%. Αυτό σημαίνει πως πλέον οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν το 70% της σύνταξης τους.

Ακόμη ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε πως: «Καμία σύνταξη δεν θα πάει προς τα κάτω, αλλά αντίθετα θα υπάρξουν αυξήσεις τόσο από την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης στις κύριες συντάξεις, όσο και από την κατάργηση του πλαφόν των 1.300 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης».

Αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως δημιουργείται ένα φιλελεύθερο σύστημα επιλογής εισφορών 7 επιπέδων. Το πρώτο και χαμηλότερο θα αφορά του νέους με δραστηριότητα μέχρι πέντε χρόνια, όπου προβλέπονται μηνιαίες εισφορές 126 ευρώ.

Τέλος σημείωσε ότι η ρύθμιση για την κατάργηση των διπλών εισφορών στα «μπλοκάκια», αναμένεται να δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.

www.newsit.gr