«Έχουμε πετύχει ο κεντρικός Βιολογικός Καθαρισμός στην Κατερίνη να λειτουργεί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, παρακολουθείται καθημερινά, γίνονται μετρήσεις και υπηρεσιακές αναφορές όπου καταγράφεται ότι οι τιμές είναι κάτω από το ανώτερο επιτρεπτό όριο», δήλωσε σχετικά με τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Κατερίνης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης Αστέριος Μπουνάκης μιλώντας στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης και την Χριστίνα Σιδηροπούλου, την Τετάρτη 27 Μαΐου.

«Μας μεταφέρονται ευθύνες χωρίς να μας ανήκουν. Ο Βιολογικός Καθαρισμός είναι πρώτη προτεραιότητα. Η σωστή λειτουργία του είναι αυτοσκοπός. Είμαστε καθημερινά σε εγρήγορση ώστε η διύλιση να γίνεται ορθά και το νερό να βγαίνει καθαρό ώστε να μη μολύνονται οι θάλασσες. Αυτή είναι η ρητή εντολή του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου και του Αναπληρωτή Δημάρχου Γιώργου Νταντάμη που είναι υπεύθυνος και για τον Τουρισμό. Προσκαλώ όποιον πολίτη ή φορέα θέλει να κάνει μια επίσκεψη στον βιολογικό για να διαπιστώσουν τα όσα λέω», υπογράμμισε ο κ. Μπουσνάκης.

Επέκταση Βιολογικών Καθαρισμών Κατερίνης και Κορινού

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν θα προβούν σε επέκταση του Βιολογικού ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ είπε: «Ήδη, η Διοίκηση  έδωσε εντολή σε μελετητές να προβούν σε μελέτη επέκτασης και του Βιολογικού Καθαρισμού Κατερίνης αλλά και του Κορινού. Αναφορικά με τον Βιολογικό Καθαρισμό του Κορινού, ο κ. Μπουσνάκης ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η παραχώρηση του χώρου όπου βρίσκεται ο βιολογικός κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι τώρα. «Ως χρήστες πλέον του χώρου του Βιολογικού Καθαρισμού Κορινού μπορούμε πλέον να προβούμε σε σύνταξη μελέτης για την επέκτασή του γιατί εκτός από τον Κορινό εκεί θα συνδεθεί και το αποχετευτικό δίκτυο της Βόρειας Πιερίας. Όσον αφορά την Κατερίνη, η σκέψη μας είναι να είμαστε έτοιμοι σε επίπεδο μελετών ώστε όταν ανοίξει κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα να ενταχθούμε για να επεκτείνουμε το Βιολογικό Κατερίνης».

Δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας στον Βιολογικό Καθαρισμό Κατερίνης

Την είδηση της δημιουργίας Ενεργειακής Κοινότητας στο Βιολογικό Καθαρισμό Κατερίνης έδωσε ο κ. Μπουσνάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του δηλώνοντας ότι «δρομολογήσαμε τη δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας με άλλα τρία μέλη, τον Δήμο Κατερίνης, τον Δήμο Δίου – Ολύμπου και τη ΔΕΥΑ Δίου – Ολύμπου. Θα γίνει ένα φωτοβολταϊκό πάρκο στις εγκαταστάσεις του βιολογικού το οποίο θα μας δώσει ένα μεγάλο ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας, ουσιαστικά σαν netmetering. Έχουν περάσει οι αποφάσεις από τα συμβούλια και βρίσκεται στο Πρωτοδικείο η σύσταση της πράξης για τη δημιουργία της κοινότητας».

Τέλος, ο κ. Μπουσνάκης ενημέρωσε για το δίκτυο ύδρευσης και την αντιμετώπιση της λειψυδρίας σε συγκεκριμένες Τοπικές Κοινότητες ευχόμενος «αυτό το καλοκαίρι να μην περάσουμε τα προηγούμενα».  

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης του Αστέριου Μπουσνάκη: