Επίθεση με βιτριόλι: Σε ένα από τα σημειώματα της, η 35χρονη κατηγορούμενη, ερμηνεύοντας όσα της είχε πει αυτός που της έριξε τα χαρτιά γράφει: «Θα τσακωθώ με μια γυναίκα μελαχρινή».

Σύμφωνα με το vima.gr, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι η 35χρονη κράτησε την περούκα και την τηλεκάρτα στο σπίτι της για να τα χρησιμοποιήσει σε νέα επίθεση με τον ίδιο τρόπο και την ίδια μεταμφίεση.

Με βάση τα σημείωματά της, η 35χρονη έβλεπε παντού αντίζηλους και είχε απευθυνθεί και σε χαρτορίχτρες για να της «αποκαλύψουν» ποιες έμπαιναν εμπόδιο στα σχέδιά της.

Στο σημείωμα της 35χρονης, η ίδια έγραψε στο επάνω μέρος του την λέξη “ΧΑΛ”. Τα συγκεκριμένα γράμματα φαίνεται ότι δεν έχουν σχέση με τα αρχικά κάποιων λέξεων, αλλά με την τράπουλα «ΧΑΛ», η οποία είναι δημιούργημα του Hal.G εμπνευσμένη από τις Ασιατικές χώρες, την Ινδία, την Αίγυπτο.

 Η συνομιλία της Ιωάννας με τον 40χρονο

Ο Alpha έκανε γνωστή τη διαδικτυακή συνομιλία που φέρεται να είχε η Ιωάννα με τον 40χρονο για το αίτημα φιλίας.

«Είδες ότι σε διέγραψα έτσι;», φέρεται να έγραψε η Ιωάννα στον 40χρονο κι εκείνος την ρώτησε: «Τι σου έκανα και με διέγραψες;»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κανάλι η Ιωάννα τότε του απάντησε: «Για σκέψου. Κάποια ανησυχεί για σένα», με τον 40χρονο να της στέλνει: «Μα δεν μπορώ να καταλάβω για ποια λες. Για ποια κοινή μας γνωστή, αλλά δεν έχεις κάνει κάτι κακό, ούτε θα κάνεις, ποτέ».

Ο 40χρονος τον Ιούλιο του 2019 έστειλε και πάλι αίτημα φιλίας στην Ιωάννα η οποία το απέρριψε και του απάντησε: «Η … είναι συγχωριανή, φίλη και καλό κορίτσι».

Ένα ακόμη στοιχείο του ρεπορτάζ του Alphaείναι πως η Ιωάννα είπε τα ίδια και στους αστυνομικούς, όταν την επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο «Η … είναι καλό κορίτσι, είναι από διπλανό χωριό και απορώ πως την έχετε στην λίστα».

Η 35χρονη φέρεται είχε τοποθετήσει GPS TRACKER στο αυτοκίνητο της Ιωάννας

Πηγές της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι η 35χρονη είχε τοποθετήσει μέχρι και GPS TRACKER στο αυτοκίνητο της Ιωάννας. Προφυλακιστέα μετά την απολογία στον ανακριτή.

Η 35χρονη δεν είπε τίποτα στον ανακριτή και τήρησε το δικαίωμα της σιωπής. Η κατηγορουμένη αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της απείθειας αλλά και το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας, αναφερόμενοι στην επίθεση με βιτριόλι από την 35χρονη στην Ιωάννα, λένε ότι η κατηγορούμενη είχε απευθυνθεί μέχρι και σε καφετζούδες για να «δέσει» τον σύντροφό της. Και από αυτές τις επισκέψεις, φέρεται ότι κρατούσε -συχνά ακατάληπτες- σημειώσεις, οι οποίες βρέθηκαν στο σπίτι της στου Ζωγράφου.

Οι ίδιες πηγές φέρουν την 35χρονη να είχε τοποθετήσει GPS TRACKER στο αυτοκίνητο της Ιωάννας. Στο κινητό της είχε εφαρμογή παρακολούθησης δορυφορικού γεωεντοπισμού, με το οποίο γνώριζε τις κινήσεις της άτυχης γυναίκας προκειμένου να ξέρει ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται για να επιλέξει πότε θα της επιτεθεί. Πάντως, δεν αποκλείουν να τοποθέτησε τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό με σκοπό να διαπιστώσει αν η άτυχη Ιωάννα, συναντιέται με τον σύντροφό της.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν ότι στο ιστορικό του υπολογιστή και των κινητών τηλεφώνων της δράστιδας εντόπισαν στοιχεία αναζήτησης αγοράς πομπού GPS στο διαδίκτυο.