Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 ο Σύλλογος ” Η Στέγη της Αγάπης ” Μακρυγιάλου έκοψε την Βασιλόπιτας για το καινούριο έτος.

Μέλη του Συλλόγου ντυμένα με παραδοσιακές ενδυμασίες καλωσόριζαν τον κόσμο με λουκούμια ενώ στην αίθουσα έπαιζε ένα βίντεο που παρουσίαζε τις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Μετά το σύντομο χαιρετισμό του Ιωάννη Σαββίδη, Πρόεδρος του Συλλόγου, και την ευλογία του Πάτερ ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρον ενημέρωση σχετικά με τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες του Συλλόγου οι οποίες λαμβάνουν χώρα όχι μόνο στον Μακρύγιαλο αλλά και στην γύρω περιοχή !

Αξίζει να σημειώσουμε την έντονη έκκληση της Κατερίνας Μελιδώνη όσον αφορά την αιμοδοσία. Αρχικά ο κύριος Δημήτρης τόνισε ότι σύμφωνα με το καταστατικό είναι υποχρέωση κάθε μέλους να δώσει αίμα τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο ώστε έτσι να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όσοι το έχουν ανάγκη. Δόθηκε επίσης έμφαση στο γεγονός ότι η μειωμένη συμμετοχή στην αιμοδοσία περιορίζει τον αριθμό φιαλών που μπορεί να μοιράσει ο Σύλλογος, έπειτα θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην άρνηση του νοσοκομείο να στείλει κλιμάκιο στον Μακρύγιαλο και μακροπρόθεσμα στην εξαφάνιση του τμήματος αιμοδοσίας του Συλλόγου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της Βασιλόπιτας και ο κύριος Κάβουρας κέρδισε το φλουρί.

Ο Αντιδήμαρχος, Λ. Προβατίδης, ο πρώην Δήμαρχος, Ε. Λαγδάρης,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ν. Μεταλλίδης και Θ. Γιαγκόπουλος, οι Πρόεδροι των Συμβουλίων Κοινοτήτων Μακρυγιάλου και Νέας Αγαθούπολης, Π. Αναστασιάδης και Π. Παπαδόπουλος και αντιπρόσωποι τοπικών συλλόγων τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.