Βροχές και καταιγίδες θα χαρακτηρίζουν το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο. Πιο συγκεκριμένα βροχές θα επηρεάσουν κυρίως τα βορειοδυτικά. Στα κεντρικά και νότια οι θερμοκρασίες θα αγγίξουν τους 18 βαθμούς, ενώ οι βορειοδυτικοί άνεμοι σταδιακά θα γίνουν νοτιοδυτικοί στα 5 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης στο Ιόνιο.

Για το Σάββατο η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα που πιθανώς στα βορειοδυτικά να είναι ισχυρές. Λίγα χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Την Κυριακή νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 και στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.