Γαρίδες γιουβέτσι…

Υλικά:
30 γαρίδες μεσαίες
1/2 πακέτο κριθαρακι
1 πρασο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά φλωρίνης….
1 πιπεριά πράσινη μικρη
1 κονκασε ντοματα
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
λάδι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις γαρίδες απο τα κεφάλια και τα κελύφη και αφαιρούμε το αντεράκι (την μαύρη κλωστούλα). Κεφάλια και κελύφη τα βραζουμε σε 2 λιτρα νερό για μισή ωρίτσα. Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό.

Τσιγαρίζουμε σε λαδι, το κρεμμύδι με το πράσσο. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε και τις πιπεριές να τσιγαριστουν και αυτές.

Σβήνουμε με το κρασί. Κατόπιν προσθέτουμε την ντομάτα, ένα ποτήρι από τον ζωμό και μισό λίτρο νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε μέχρι να πιει να πολλά υγρά η σαλτσούλα μας. Στο τέλος όταν η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε δέκα λεπτά να μαγείρευτουν και αυτές.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε λάδι το κριθαράκι μας. Ετσι θα παραμείνει σπυρωρό και δεν θα λασπώσει.

Προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό γαρίδας μέχρι να γίνει το κριθαράκι. Αλατοπιπερώνουμε.
Οταν θέλουμε να σερβίρουμε ανακατεύουμε την σάλτσα με τις γαρίδες με το κριθαράκι μας, τα ζεσταίνουμε ελαφρώς και αν θέλουμε προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Advertisements

Share this post

Unink tatoo

Περιγιάλι στην Ολυμπιακή Ακτή