Ο Γιώργος Παπαθανασίου άφησε το στίγμα του στην αυτοδιοίκηση της Πιερίας τόσο με τα έργα του όσο και με το χαρακτηριστικό πληθωρικό “στυλ” και την
ευθύτητα στην “πολιτική συμπεριφορά” με την έννοια ότι ποτέ δε χρησιμοποίησε τη γλώσσα της “διπλωματικής επικοινωνίας” χρυσώνοντας το χάπι με περιστροφές… Έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους με “λιτοχωρινή” ευθύτητα, χωρίς να νοιάζεται για το κόστος.
Με το ίδιο τρόπο απάντησε στις ερωτήσεις μας! 
Το άλμπουμ της ζωής..έχει περισσότερες φωτογραφίες από τα έργα του παρά με ..προσωπικότητες. 

Σαν παλιός αυτοδιοικητικός, επί σειρά ετών δήμαρχος Λιτοχώρου (οι επανεκλογές σας αποδεικνύουν την πετυχημένη σας πορεία), ως τρίτο μάτι, του δημότη -παρατηρητή, πως κρίνεται τη μετά «Παπαθανασίου» εποχή στη διοίκηση του διευρυμένου δήμου Δίου Ολύμπου; Λίγο δύσκολο να κρίνεις την διοίκηση του διευρυμένου Δήμου.
Είναι γεγονός ότι η πρώτη περίοδος του νέου Δήμου 2011-14 ήταν η πιο δύσκολη. 
Το συνολικό χρέος του νέου Δήμου ήταν περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ.
Οι κατασχέσεις και οι αγωγές ερχόταν η μία μετά την άλλη.
 Ευτυχώς το 2014 είχαμε ξεχρεώσει και αφήσαμε ταμείο 1.2 εκατομμύρια ευρώ. Ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε ακόμη στην δίνη της οικονομικής κρίσης και στην τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχει η εποπτεία των θεσμών. Στην ουσία δεν υπάρχει τοπική αυτοδιοίκηση όπως την ξέραμε και όπως την εννοούμε. 

Για ποια έργα νοιώθετε περήφανος, τι θα θέλατε να είχατε κάνει ακόμη
Από το 1991 -2006 που ήμουν δήμαρχος στο Λιτόχωρο, τα έργα που έγιναν ήταν πάμπολλα. Ενδεικτικά να αναφέρω ύδρευση αποχέτευση με νέου αγωγούς κατά 90%του οικισμού. Νέο διυλιστήριο νερού για 50 χιλιάδες πληθυσμό. Σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό στη Λεπτοκαρυά. Δίκτυο συλλογής ομβρίων. Αντιπλημμυρική προστασία με σκεπαστό αγωγό 3×3 μήκους 1200 μέτρων. 2 νέα νηπιαγωγεία 2 νέα δημοτικά σχολεία, γυμνάσιο, ανακαινίσεις λυκείου και 1 δημοτικού, Νέο δημαρχείο, ανάπλαση του πάρκου γήπεδα τένις,ανάπλαση κεντρικής οδού, εργατικές κατοικίες, αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων, παρεκκλησίων, παρκιγκ,ανάπλαση κεντρικής πλατείας, ανάπλαση λάκκου Ενιππέα, κτίριο για την ομάδα διάσωσης, κτίριο για τον φορέα διαχείρισης εθνικού δρυμού, βιολογικό καθαρισμό, πεζογέφυρα,τον νερόμυλο. Αθλητικές εγκαταστάσεις, κλειστό γήπεδο, γυμναστήριο με σύγχρονα όργανα γυμναστικής. Δημιουργία αυτοκινητόδρομου από Λεπτοκαρυά ως τον Βαρικο με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί τουριστικά όλη η περιοχή. Το χωριό των ψαράδων, το ναυτικό μουσείο την αγορά διατηρητέου κτίσματος και την ανάπλαση του για την στέγαση πινακοθήκη. Το σημαντικότερο βέβαια η έκδοση 17 βιβλίων από την σειρά μελέτες και έρευνα του Δήμου. Μια σημαντική ιστορική παρακαταθήκη για τις νέες γενιές. 

Για περισσότερα πατήστε εδώ ….