Η ελληνική αντιπροσωπεία βουλευτών αποχώρησε χθες από την κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, καταγγέλλοντας τη στάση του προεδρεύοντος.

Αιτία της αποχώρησης, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ήταν η συμπεριφορά του προεδρεύοντος ο οποίος προσπάθησε να εμποδίσει μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας να υποβάλλουν ερωτήσεις και να τοποθετηθούν μετά την ομιλία του Τούρκου πρέσβη στο ΝΑΤΟ που συμμετείχε στη συνεδρίαση.

Βολουδάκης: Γι’ αυτό αποχωρήσαμε από την συνέλευση του ΝΑΤΟ
Μια ημέρα μετά το περιστατικό, ο βουλευτής της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 για την αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας, υπογραμμίζοντας και τις συνθήκες που οδήγησαν στην αποχώρηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συνέβησαν.

Ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό τόνισε αρχικά πως ο Πρέσβης της Τουρκίας παρουσίασε μία ειδυλλιακή εικόνα της Τουρκίας, ως «πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή», εξηγώντας πως κάτι τέτοιο, «δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι».

Ξεκινώντας να θέσει την ερώτησή του αρχικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, από το Κίνημα Αλλαγής, διεκόπη από τον προεδρεύων, κάτι που συνέβη και στη Θεοδώρα Τζάκρη του ΣΥΡΙΖΑ. «Μετά συνέβη και με μένα, αλλά επέμενα ότι έβαζα μια άλλη διάσταση στην ερώτηση, θέλοντας να ακουστεί ότι η Τουρκία όχι μόνο παραβιάζει τους νόμους, αλλά βάζει άλλα δεδομένα στην περιοχή», είπε ο βουλευτής κ. Βολουδάκης στον ΑΝΤ1 χαρακτηρίζοντας «απαραίτητη» τη «φασαρία».

«Δεν είναι δυνατόν οι σύμμαχοί μας να μη λαμβάνουν υπόψη τις αρχές του ΝΑΤΟ, με πρώτη απ’ όλες τη νομιμότητα», σημείωσε και πρόσθεσε πως «αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση που δεν είναι φυσιολογική, δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι».