Όλα πλέον είναι έτοιμα για αύριο!!!

Αύριο 31 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 11:30 σας προσκαλούμε να υποδεχθείτε τον Άγιο Βασίλειο στον πεζόδρομο της πόλης μας. Το ταξίδι θα ξεκινήσει από την πλατεία της Νεοκαισάρειας (τόπος γέννησης του Μεγάλου Βασιλείου). Για πρώτη φορά ο Άγιος Βασίλειος θα παρελάσει με την άμαξά του από την Μεγάλου Αλεξάνδρου συνοδεία της Μπάντας του Δήμου Κατερίνης. Θα ακολουθεί το τρενάκι των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων όπου τα παιδάκια που θα μεταφέρει θα ψάλουν τα κάλαντα. Θα μοιράσει σε όλους τους μικρούς του φίλους πολλές, πολλές καραμέλες!!! Η πομπή αφού περάσει και από την πλατεία Δημαρχείου θα κατευθυνθεί στο περίπτερο των πολιτιστικών συλλόγων στην Πλατεία Μακεδονίας (Ευκαρπίδη). Σας περιμένουμε όλους!!! Να γιορτάσουμε μαζί, να σας φιλοξενήσουμε στο περίπτερό μας με χορό, τραγούδι, παραδοσιακά εδέσματα και πολλές, πολλές αγκαλιές με τον Πραγματικό Άϊ Βασίλη και τον Santa Claus!!! 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης και έχει ενταχθεί στις «Χριστουγεννιάτικες Γωνιές»

Το δρομολόγιο έχει ως εξής  

Ξεκινάμε 10:00 το πρωί από την πλατεία του χωριού.

Η άμαξα κινείτε περίπου με 8 έως 12km/h.

Στην διασταύρωση στο 5ο χιλιόμετρο θα μας περιμένουν η Τροχαία για να συνοδέψει την άμαξα.

Οι γονείς πρέπει να μεταφέρουν τα παιδιά στον πεζόδρομο στο συντριβάνι, όπου θα τους περιμένει το τρενάκι του Δήμου. 11:30 Το τρενάκι πρέπει να είναι έτοιμο για να μεταφέρει τα παιδάκια.
παρακαλείσθε οι γονείς να είσαστε εγκαίρως προκειμένου να είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι. τα παιδάκια να έχουν μαζί τους τρίγωνα για τα κάλαντα, οτιδήποτε Χριστουγεννιάτικο αξεσουάρ, (σκούφο Άϊ Βασίλη κ.τ.λ.)

Οι γονείς (θα έχουν την ευθύνη) να συνοδεύουν τα παιδάκια στο τρενάκι. (Θα υπάρχουν και οι εκπαιδευτικοί).

Θα μεταβιβαστούν εκεί. Θα προπορεύεται η μπάντα του Δήμου, θα ακολουθεί η άμαξα με τον Άϊ Βασίλη και τελευταίο το τρενάκι.

Στο τέλος του πεζόδρομου η άμαξα θα κατευθυνθεί στην πλατεία Δημαρχείου και το τρενάκι στην πλατεία Μακεδονίας στο περίπτερο του Ομίλου.

Η άμαξα θα περάσει μέσα από τον πεζόδρομο της πλατείας Δημαρχείου όπου θα υπάρχει animater μαζί με άλλα μικρά παιδάκια όπου θα περιμένουν τον Άϊ Βασίλη.

Θα σταματήσει για λίγο για να τα χαιρετίσει και να μοιράσει καραμελίτσες.

Αμέσως μετά ξεκινά με πορεία την Πλατεία Μακεδονίας στο περίπτερο του Ομίλου. Εκεί θα κατέβουν από την άμαξα οι Αγιοβασίλιδες.
θα συνεχίσουμε το δρώμενο με την διανομή φυλλαδίων, ωτίων, κρασιού, καραμελίτσες κ.τ.λ.

Παράλληλα στην εξέδρα (απέναντι από το περίπτερο μας) θα έχει διάφορες συναυλίες, κ.τ.λ.  

Ευχαριστούμε ολόθερμα τον  Δήμαρχο Κατερίνης, την Διεύθυνση της Τροχαίας, την Δημοτική Αστυνομία και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την πλήρη υποστήριξή τους στην προσπάθεια του Ομίλου μας, να δώσει ένα διαφορετικό χρώμα στις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου μας. Να προβάλλει την πραγματική ιστορία του Μεγάλου Βασιλείου και των Ελληνικών Εθίμων.

Το μήνυμα που επιθυμούμε να μεταφέρουμε στους συμπολίτες μας, είναι ότι τα δώρα που μας χάρισε ο Μέγας Βασίλειος δεν τελειώνουν στην ηλικία των οκτώ ή των δέκα ετών. Δεν αποτελούν μόνον υλικά αγαθά αλλά κυρίως πνευματικά αγαθά, όπως η αγάπη, η ελπίδα, η  πίστη για κάτι καλύτερο, η προσφορά προς τους συνανθρώπους μας! Τα δώρα λοιπόν δεν τελειώνουν ποτέ… και είναι για όλες τις ηλικίες για όλους τους ανθρώπους!

Ελάτε να τα μοιράσουμε και να τα μοιραστούμε όλοι μαζί, με μια ζεστή αγκαλιά, με ένα πελώριο χαμόγελο!!!
(ακολουθούν φωτογραφίες αρχείου)  

Με Εκτίμηση

   Το  Δ.Σ.
Όμιλος Φίλων της Φύσης & του Ανθρώπου
«Μαστόδοντας – Νεοκαισάρεια»
Τηλ. Επικοινωνίας: 6948801975
www.mastodontas.gr 
mastodontas.blogspot.gr
Email: [email protected]