Υλικά

1 μεγάλη γλυκοπατάτα

1 κ. σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

1 στήθος κοτόπουλου ψημένο

1 φλ. τσαγιού κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο

1/3 φλ. τσαγιού μπάρμπεκιου σος

2 κ. σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και καλύψτε ένα μικρό ταψί με μία λαδόκολλα.
  2. Ψιλοκόψτε το στήθος κοτόπουλου σε πολύ μικρά κομμάτια και αφήστε στην άκρη.
  3. Με την βοήθεια ενός πιρουνιού δημιουργήστε τρύπες στη γλυκοπατάτα, τοποθετήστε στο ταψί και ψήστε για περίπου 40- 50 λεπτά.
  4. Σε ένα μικρό τηγάνι τοποθετήστε το λάχανο και σοτάρετε για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  5. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, ανακατέψτε και αφαιρέστε από την φωτιά.
  6. Μόλις κρυώσει η γλυκοπατάτα κόψτε την στη μέση κατά μήκος και βγάλτε το εσωτερκό της. Αφήστε μόνο μία πολύ λεπτή στρώση.
  7. Γεμίστε την γλυκοπατάτα με το κοτόπουλο και το λάχανο, γαρνίρετε με την μπάρμπεκιου σος και στολίστε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.