Οι Monimas, η ανερχόμενη νεανική μπάντα με τα άκρως «ανεβαστικά» τραγούδια απογείωσε το κέφι του κοινού, χθες το βράδι στις «Γωνιές των Ευχών», στην πλατεία Μακεδονίας.

Η ταλαντούχα μουσική τριάδα, την οποία αποτελούν οι: Γρηγόρης Πάνος (φωνή), Βασίλης Παπανικολάου (κιθάρα) και Γιώργος Φυδάνης (ντράμς), καταφέρει να γίνει μία μεγάλη παρέα με άτομα όλων των ηλικιών που παρακολούθησαν το μοναδικό live τους κάνοντας τον κόσμο να διασκεδάσει, να τραγουδήσει και να χορέψει μαζί τους.

Νωρίτερα στη Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου) τα Κέντρα Δημιουργικής Aπασχόλησης Κατερίνης φρόντισαν για ένα δημιουργικό απόγευμα για τους λιλιπούτειους επισκέπτες με ζωγραφική, κατασκευή στολιδιών και μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Το πρόγραμμα για σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Μουσικές της Θράκης θα παρουσιάσει η Ομάδα Φίλων Μουσικών για την ανάδειξη και τη μελέτη της μουσικής της Ανατολικής Ρωμυλίας και κατ’ επέκταση όλης της Θράκης  «Καφαντάρδες». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί απόψε Παρασκευή και ώρα 19:00 στη Γωνιά των Ευχών (Πλατεία Μακεδονίας).

Επί σκηνής οι: Μαρίνα Ζωγράφου (τραγούδι), Νίκος Μπόζογλου (ακορντεόν), Τριαντάφυλλος Κωνσταντινίδης (γκάϊντα – καβάλι) και Στάθης Παρασκευόπουλος (κρουστά).

Παράλληλα, στην εκδήλωση συμμετέχουν: Λύκειο Ελληνίδων με το έθιμο 9 φαγιά – Παιδεία Παράδοσης και Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Κορινού αντίστοιχα με το έθιμο της καμήλας.

Νωρίτερα είναι προγραμματισμένα: 

11:00 -13:00 – Γωνιά του Αη Βασίλη (Αρχοντικό – πρώην οικία Τσαλόπουλου)

Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια

Φορέστε τη γιορτινή σας διάθεση και υποδεχτείτε τα Χριστούγεννα με το θεατρικό “Η μάγισσα με το στριμμένο σκουπόξυλο” της Αναστασίας Πέλλα, καθώς και με την αφήγηση της υπέροχης ιστορίας του Εμπενίζερ Σκρουτζ! Αναστασία Πέλλα, Μαρία Πιπέρη, Άλκης Λαζαρίδης

18:00 – 20:00 – Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου)

Τα Κέντρα Δημιουργικής Aπασχόλησης Κατερίνης θα απασχολούν τους μικρούς μας φίλους με ζωγραφική, κατασκευή στολιδιών και μουσικοκινητικά παιχνίδια.

18:30 – 20:00 – Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου)

Ελληνορωσικό Κέντρο Πολιτισμού Άντον Τσέχωφ

5 τραγούδια Ρώσικα και Σέρβικα Ένας παραδοσιακός ρωσικός χορός και κομμάτια από κλασικό μπαλέτο από τη σχολή χορού Βικτώρια Λιντάου. Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ “ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΜΙΑ ΖΩΗ” από το κέντρο πολιτισμού AVANT. Παραδοσιακά ρώσικα εδέσματα και ποτά.