email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Δήμος Δίου Ολύμπου: Άγνοια ή Δόλος ;

διαφήμιση

Άγνοια ή Δόλος ;

Μάλλον και τα δύο, αφού στο δελτίο τύπου του κ. Κιάφα, με τίτλο «Ενημέρωση ή παραπλάνηση;» συνυπάρχουν  τόσο  η έλλειψη γνώσης των θεμάτων, όσο και η απόκρυψη της αλήθειας.

Επιγραμματικά η απάντηση:

Α. Όσον αφορά το έργο στο Ξηροκάμπι Λιτοχώρου, αυτό εντάχθηκε και ξεκίνησε επί δημαρχίας Γ. Παπαθανασίου, ως Δημάρχου Λιτοχώρου, με τις από 4-3-2004 και 8-9-2005 αποφάσεις ένταξης, με τίτλο «Ανάδειξη και αποκατάσταση των παλαιών και ανενεργών  αμμορυχείων Λιτοχώρου» σύμφωνα  με την πινακίδα του έργου και ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2010, με το από 2-9-2010 πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής, επί δημαρχίας Θ. Τσιφοδήμου, τέσσερις μήνες πριν τη λήξη της τότε δημοτικής περιόδου. Ουσιαστικά το έργο παραμένει  από το 2011 έως σήμερα χωρίς χρήση, λόγω των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου. Το  έργο βρίσκεται σε ζώνη, όπου δεν προβλέπονται τέτοιες χρήσεις.  Οι προσπάθειες που κατέβαλλε ο κ. Παπαθανασίου, ως πρώτος Δήμαρχος του Δήμου Δίου – Ολύμπου, να λειτουργήσει το έργο, ήταν σημαντικές αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα. (Έπρεπε ο κ. Κιάφας να το γνωρίζει, αφού ήταν αντιδήμαρχός του). Το επόμενο βήμα είναι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες άρσης του αδιεξόδου.

Β. Αν ο κ. Κιάφας συμμετείχε στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της οποίας είναι μέλος (από τις τελευταίες 48 είναι απών στις 22),  θα γνώριζε ότι οι προσλήψεις που έγιναν λόγω Covid-19 από τον Μάρτιο του 2020 είναι: 47 συνοδοί απορριμματοφόρων, 17 εργάτες καθαριότητας, 7 ΔΕ γενικών καθηκόντων και 1 ΔΕ χειριστής έργου. Τον καλούμε, λοιπόν, να γνωστοποιήσει ποιους  και πόσους θεωρεί «πλειοψηφία» και «ημετέρους». 

Γ. Σχετικά με την παραχώρηση του οικοπέδου προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 29-1-2021, η αλήθεια, με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν, είναι:

{{AD1}}

  • Στις 17-07-2020 το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε, με αρ. απόφασης 122/2020, α) αίτημα μεταστέγασης του Α.Τ. Δίου – Ολύμπου σε χώρο του Δημαρχείου και β) την ανταλλαγή των οικοπέδων.
  • Στις 30-11-2020 στο 5ο Θέμα της συνεδρίασης του Δ.Σ. με τίτλο «Τροποποίηση της 122/2020 απόφασης Δ.Σ.», το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία την αλλαγή της θέσης του αρχικού οικοπέδου με ένα άλλο, λίγα μέτρα παρακάτω, με τη σύμφωνη γνώμη της τεχνικής υπηρεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς όπως προέκυψε από τους δασικούς χάρτες ένα μικρό μέρος του αρχικού οικοπέδου είναι δασική έκταση. 
  • Η μόνη διαφορά στο Δ.Σ. της 29-1-2021, είναι η ψήφιση για παραχώρηση και όχι για ανταλλαγή του συγκεκριμένου οικοπέδου,  με αρ. απόφασης 6/2021,  ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες γρηγορότερα. Προφανώς χρειάζεται περισσότερη προσοχή από μέρους του. θα συνιστούσαμε να διαβάζει προσεκτικότερα τις εισηγήσεις των θεμάτων που ψηφίζει.

Δ. Αναφορικά με το σχόλιό του σχετικά με εταιρεία αγνώστων στοιχείων η οποία κατέθεσε αίτηση για δημιουργία Φ/Β πάρκου, είναι ανάξιες σχολιασμού οι παρατηρήσεις του αφού ο Δήμος μας ήδη υπέβαλλε αντιρρήσεις.

Και επειδή η ενημέρωση των δημοτών σίγουρα δε γίνεται με τέτοια δελτία τύπου, που άλλους στόχους έχουν, καλούμε τους δημότες να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.  Εκεί αποτυπώνονται οι γνώσεις, οι προσπάθειες και οι προθέσεις όλων μας.  

Ειδήσεις σε ετικέτες

Τα αδέσποτα της Κατερίνης απέκτησαν και ενημερωτική …Ιστοσελίδα!
Σύγχρονο λεωφορείο μεταφοράς ΑμεΑ παρέδωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Σχετικά άρθρα

Δήμος Δίου - Ολύμπου
Δήμος Δίου-Ολύμπου: Εκδήλωση “Αγαπάμε τα ζώα – δημιουργούμε πολιτισμό” την Πέμπτη 6 Ιουνίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 

Με σύνθημα «Αγαπάμε τα ζώα – Δημιουργούμε Πολιτισμό» η Αντιδημαρχία Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων

Δήμος Δίου - Ολύμπου
Παρουσίαση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Όλυμπο και την παρολύμπια περιοχή από τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιο στην ημερίδα «Εναλλακτικός Τουρισμός και Καινοτόμες Προσεγγίσεις» του Υπουργείου Τουρισμού και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στον Όλυμπο και την ευρύτερη παρολύμπια