Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Δεν υπάρχει σωτηρία !!

Ούτε σε εθνικό επίπεδο !

Ούτε σε τοπικό επίπεδο !

Η αδιαφορία των κυβερνώντων, είτε εσκεμμένη είτε όχι, οδηγεί την Ελλάδα μας σε πλήρη αλλοίωση του πληθυσμού με μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα την εξαφάνιση του Ελληνισμού και του Έλληνα !

Κανένας στην κυβέρνηση δεν τολμά να πάρει τις δραστικές αποφάσεις που απαιτεί η τωρινή κατάσταση …

Λίγοι στην τοπική αυτοδιοίκηση τολμούν να πάνε κόντρα στην γραμμή που φαίνεται να έχει δοθεί !

Το πιο τραγικό είναι η αδιαφορία του Έλληνα του ίδιου !

Τα νησιά μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και οι Έλληνες στην ενδοχώρα παρακολουθούν αδιάφοροι τα δελτία ειδήσεων !

Που πήγε ο Πατριωτισμός ;

Που πήγε η αλληλεγγύη ;

Γιατί κανείς δεν καταλαβαίνει ότι αυτό που συμβαίνει στα νησιά δεν είναι μακριά αλλά έξω από την πόρτα μας ;

Δεν υπάρχει προστασία της παραλιακής ζώνης !

Δεν υπάρχει τήρηση των υποσχέσεων !

Η Μεθώνη και ο Μακρύγιαλος απειλούνται επειδή είναι στην πρώτη γραμμή αλλά μαζί με αυτά τα δυο χωριά απειλείται όλη η Βόρεια Πιερία !

Μετά από την πρώτη προσπάθεια των ΜΚΟ να φέρουν μετανάστες στο Amaris, ξενοδοχείο της Μεθώνης, σειρά έχει το Arion, ξενοδοχείο που βρίσκεται στα 10 μέτρα από τον Μακρύγιαλο!

Ανακοινώθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 κατά την διάρκεια της κοπής Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου και πέρασε σχεδόν απαρατήρητο !

Στο κάλεσμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος ανταποκρίθηκαν ελάχιστοι !

Παρόν στην συνάντηση της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου 2020 ήταν ο Ε. Λαγδάρης, πρώην Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ν. Τουλούπας, Ν. Μεταλλίδης και Ι. Μελιδώνης, οι Πρόεδροι των Συμβουλίων Κοινοτήτων Μεθώνης και Μακρυγιάλου και μερικοί κάτοικοι της περιοχής.

Διάφορα θέματα συζητήθηκαν που δεν αφορούσαν απαραιτήτως την άφιξη μεταναστών στην περιοχή. Παρόλα αυτά μια εύστοχη άποψη ακούστηκε : ” Είναι να μη γίνει η αρχή ! ” όπου υπονοείται πως αν έρθουν 200 μετανάστες στην περιοχή πολύ γρήγορα θα είμαστε μειονότητα στον τόπο μας !

Αν δεν αντιδρούμε δραστικά θα το χάσουμε το παιχνίδι και θα είμαστε ξένοι στην χώρα μας !

Θα καταστραφούν τα πάντα γύρω μας και όσοι δεν το πιστεύουν ας δουν τι γίνεται στη Λέσβο και στα άλλα νησιά !!

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 στο κτίριο του Δημαρχείου Μακρυγιάλου στις 17:00. Τότε θα αποφασιστούν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για να αποτρέψουμε την άφιξη των μεταναστών στην περιοχή μας ….

Αν σας ενδιαφέρει ο τόπος μας, πιστεύω ειλικρινά ότι πρέπει να παραβρεθείτε στην συνάντηση έστω για να ενημερωθείτε για το τι μέλλει γενέσθαι…