Τη συντριπτική αποδοχή των πολιτών έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση με τη στάση της απέναντι στις κρίσιμες και ραγδαίες εξελίξεις για τα εθνικά μας θέματα όσο και στη νέα «μάστιγα» του κορωνοϊού που απειλεί τη δημόσια υγεία.

Το συμπέρασμα που προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρίας Interview, που δημοσιεύει σήμερα ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, είναι ξεκάθαρο: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχουν κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης με τις αποφάσεις και τους χειρισμούς για το προσφυγικό ζήτημα που λαμβάνει πρωτοφανείς και δραματικές διαστάσεις με ευθύνη Ερντογάν.

Επιπλέον, οι πολίτες δείχνουν να «κλείνουν τα αφτιά» τους στις επικίνδυνες πιρουέτες του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο, στη δημοσκόπηση, φαίνεται να εμπιστεύεται μια ισχνή πλειοψηφία.

Σύμφωνα με την έρευνα, εννέα στους δέκα ερωτηθέντες απαντούν «ναι» στο κλείσιμο των συνόρων αλλά και στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία κλειστών δομών.

Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί στην έρευνα που διενεργήθηκε το διάστημα 3 έως 5 Μαρτίου, δηλαδή ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η «μάχη» στα σύνορα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις κι ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού είχαν ξεπεράσει τα 30.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με το κλείσιμο των συνόρων συμφωνεί ποσοστό 91,6% ενώ ποσοστό μόλις 5,2% απαντά ότι διαφωνεί. «Ναι» στις δομές κλειστού τύπου λέει το 70,2% έναντι ποσοστού 12,3% που εκφράζει αντίθετη άποψη.

Επιπλέον, σαφής είναι η υπεροχή της Ν.Δ. στο πολιτικό πεδίο έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το μεταναστευτικό, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 50,2%, ακολουθεί η απάντηση «καμία από τις δύο» με 33,8% ενώ τελευταία επιλογή εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 16%.

Η ίδια σχεδόν εικόνα αποτυπώνεται και στην ερώτηση για την κυβέρνηση που θεωρείται καταλληλότερη να χειριστεί τα εθνικά θέματα. Η Ν.Δ. κόβει το νήμα με 51,8%, ακολουθεί «καμία από τις δύο» με ποσοστό 27,3% και στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,9%.

Εξίσου «δυνατό χαρτί» εμφανίζεται η κυβέρνηση της Ν.Δ. και στο πεδίο της οικονομίας αφού το 52,9% τη θεωρεί καταλληλότερη για τη διαχείρισή της έναντι 16,4% που «ποντάρει» στον ΣΥΡΙΖΑ. Και σ’ αυτή την περίπτωση, δεύτερη επιλογή με 30,7% είναι «καμία από τις δύο».

Θετικά αξιολογούν οι πολίτες τους χειρισμούς του υπουργείου Υγείας απέναντι στον εφιάλτη του κορονοϊού. Σύμφωνα με την έρευνα της Interview, το 75,5% βάζει θετικό πρόσημο έναντι του 15,3% που διαφωνεί με τον τρόπο που χειρίζεται το υπουργείο το νέο φαινόμενο. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η κυριαρχία της κυβέρνησης στην πολιτική σκακιέρα είναι αδιαμφισβήτητη, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία που δοκιμάζονται καθημερινά αντοχές, προγράμματα και ψύχραιμες αποφάσεις.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής