Προβάδισμα 12,5 πόσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η έρευνα στην πρόθεση ψήφου
Περισσότεροι από έξι στους δέκα πολίτες (62%) ανησυχούν από τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ το 55% εκτιμά πως η κυβέρνηση χειρίζεται σωστά το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, την Πέμπτη. Από τους ερωτηθέντες, το 36% έκρινε ότι η κυβέρνηση κινείται προς λανθασμένη κατεύθυνση στο ίδιο θέμα.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 12,5 ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόθεση ψήφου, ενώ στην παράσταση νίκης η διαφορά αυτή ανεβαίνει στις 47 μονάδες.

Ενδιαφέρον έχει η θετική ανταπόκριση του κόσμου στην επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης προκύπτει επίσης ότι την υποψηφιότητα της «εγκρίνει» το 73% των ψηφοφόρων της ΝΔ. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται διχασμένος στη βάση του καθώς το ποσοστό αποδοχής στους ψηφοφόρους του κυμαίνεται στο 53%.

Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επικροτεί την στάση της Γαλλίας στα ελληνοτουρκικά (αποδοχή 67%) ενώ εκφράζουν ουσιαστικά την απογοήτευσή τους για την στάση της ΕΕ των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό η αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής πέφτει στο 49% με το 39% να θεωρεί ότι κινείται σε λάθος πορεία.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την δημοσκόπηση