Συζήτηση στο Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου για 3 εκτός Ημερήσιας Διάταξης θέματα.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Δίου-Ολύμπου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ τής Πέμπτης, 31/10/2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στο Λιτόχωρο, συζητήθηκαν και τρία θέματα που ήταν εκτός Ημερήσιας Διάταξης. Η συζήτησή τους έγινε για κατεπείγοντες λόγους. 

Το πρώτο αφορούσε έγκριση (ή μη) πρωτοκόλλου παραλαβής τού συμβατικού αντικειμένου με τίτλο: «Προμήθεια, τοποθέτηση εξοπλισμού για αναβάθμιση παιδικών χαρών τού Δήμου Δίου-Ολύμπου. Πρόγραμμα ‘‘Φιλόδημος’’». Το κατεπείγον τού συγκεκριμένου θέματος συνίστατο στο ότι στις 13 Νοεμβρίου 2019 λήγει η σύμβαση του αναδόχου τού έργου. 

Το δεύτερο θέμα αφορούσε έγκριση ή μη της μελέτης με τίτλο: «Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στον οικισμό Πλαταμώνα τού Δήμου Δίου-Ολύμπου και η διαβίβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας». 

Το κατεπείγον αυτού του θέματος συνίστατο στο ότι θα πρέπει μέχρι το τέλος τού 2019 να γίνει η εκταμίευση του ποσού. Όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Κώστας Σαμαράς, στο θέμα αυτό δεν εμπλέκεται ο Δήμος Δίου-Ολύμπου αφού είναι έργο τής Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. 

Το τρίτο θέμα αφορούσε «συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης Αιτήσεων Καταναλωτών». Αυτή η Επιτροπή συγκροτείται από τη ΔΕΥΑΔΔΟΛ. Το κατεπείγον τού θέματος συνίστατο στο ότι η θητεία τής εν λόγω Επιτροπής είχε ολοκληρωθεί το περασμένο καλοκαίρι και θα έπρεπε κατεπειγόντως να συγκροτηθεί νέα Επιτροπή προκειμένου να επιληφθεί ενστάσεις Δημοτών. 

Τα δύο πρώτα θέματα συζητήθηκαν πριν από την Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης ενώ το τρίτο θέμα συζητήθηκε μετά το πέρας τής συζήτησης των θεμάτων τής Ημερήσιας Διάταξης. 

Το πρώτο θέμα, που αφορούσε έγκριση (ή μη) πρωτοκόλλου παραλαβής τού συμβατικού αντικειμένου με τίτλο: «Προμήθεια, τοποθέτηση εξοπλισμού για αναβάθμιση παιδικών χαρών τού Δήμου Δίου-Ολύμπου. Πρόγραμμα ‘‘Φιλόδημος’’», τελικά αναβλήθηκε. Επίσης, το δεύτερο και το τρίτο θέμα εγκρίθηκαν σύμφωνα με την εισήγηση.

Αξίζει να δείτε το οπτικοακουστικό υλικό από τα Δημοτικά Συμβούλια και οι λόγοι είναι οι εξής απλοί:
1. Να δείτε ποιοι είναι αυτοί που μας εκπροσωπούν και πως.
2. Τι αποφάσεις παίρνουν για τον τόπο μας.
3. Κατά πόσο συμμετέχουν στα Δ.Σ. με την παρουσία καθώς και την άποψη τους….

Υ.Σ. στο κανάλι μας στο YouTube έχετε τη δυνατότητα να δείτε τα Δ.Σ. από τους 3 δήμους της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Όλα τα δημοτικά συμβούλια των 3 τελευταίων ετών.

  για περισσότερα πατήστε εδώ ….