Παρουσίαση θέματος,

Φωτογραφικό υλικό:

Ανδρέας Κατσιάπης – Γαλανός *

Την έντονη διαμαρτυρία τους στην απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, να μεταδίδονται ζωντανά με κάμερες τα μαθήματα των σχολείων, εξέφρασαν εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας αλλά και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην πλατεία Ελευθερίας, το μεσημέρι τής Τρίτης, 19/5/2020.

Η συγκέντρωση είχε οργανωθεί από την ΕΛΜΕ Πιερίας η οποία, σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει, ζητούσε από τους εκπαιδευτικούς, αφενός μεν «να λάβουν αποφάσεις μη υλοποίησης της ζωντανής μετάδοσης του μαθήματος», αφετέρου δε «να μην υλοποιήσουν σε καμία περίπτωση την υπουργική απόφαση της μετάδοσης μαθημάτων».

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Μπέττυ Σκούφα, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών οργάνων, εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς.

Το κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πιερίας 

προς εκπαιδευτικούς, γονείς, κοινωνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Πιερίας, το κάλεσμα διαμαρτυρίας και αντίστασης δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αφορά και τους γονείς αλλά και συνολικά την κοινωνία, ζητώντας τους «να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη, την Τρίτη 19-5-2020 και ώρα 13.00».

Συγκεκριμένα, η ΕΛΜΕ Πιερίας με ανακοίνωση που υπέγραψαν ο Πρόεδρος, Χρήστος Αντωνίου, και ο Γενικός Γραμματέας, Αστέριος Τόκας, ζητούσε από τους εκπαιδευτικούς «να λάβουν αποφάσεις μη υλοποίησης της ζωντανής μετάδοσης του μαθήματος», αλλά και «να μην υλοποιήσουν σε καμία περίπτωση την υπουργική απόφαση της μετάδοσης μαθημάτων». 

Ολόκληρο το κείμενο της ΕΛΜΕ Πιερίας έχει ως εξής:

«1. Καλούμε τις/τους συναδέλφους να μην υλοποιήσουν σε καμία περίπτωση την υπουργική απόφαση της μετάδοσης μαθημάτων και για το σκοπό αυτό τους καλύπτουμε πολιτικά και συνδικαλιστικά.

2. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να λάβουν αποφάσεις μη υλοποίησης της ζωντανής μετάδοσης του μαθήματος. Θα γίνει προσπάθεια, σε συνεργασία με νομικό σύμβουλο να σταλεί ενδεικτικό πρακτικό τις αμέσως επόμενες μέρες, που θα περιλαμβάνει και νομικά και παιδαγωγικά επιχειρήματα.

3. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, μετά και την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή της διαδικασίας μετάδοσης, θα επιδιώξει νέα άμεση συνάντηση στην ΑΠΔΠΧ (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα).

4. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, σε συνεργασία με τη ΔΟΕ, θα διερευνήσει την πιθανότητα νομικής προσφυγής κατά της Υπουργικής απόφασης».

..
..

* Ο Ανδρέας Κατσιάπης – Γαλανός

είναι πτυχιούχος Α.Ε.Σ. Αθηνών,

πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών,

δημοσιογράφος στην Κατερίνη.