email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Διορίζουν φίλους & συγγενείς στο Νοσοκομείο Κατερίνης; Τι λέει ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Θ.Τόνας, υπέρμαχος της …Αριστείας;

διαφήμιση

Διορίζουν φίλους & συγγενείς στο Νοσοκομείο Κατερίνης;

Γράφει, σχολιάζει και υπογράφει ο 

Ανδρέας Κατσιάπης – Γαλανός *

%25Ce%2591%25Ce%25Bd%25Ce%25B4%25Cf%2581%25Ce%25Ad%25Ce%25B1%25Cf%2582%2B%25Ce%259A%25Ce%25B1%25Cf%2584%25Cf%2583%25Ce%25B9%25Ce%25Ac%25Cf%2580%25Ce%25B7%25Cf%2582%2B %2B%25Ce%2593%25Ce%25B1%25Ce%25Bb%25Ce%25B1%25Ce%25Bd%25Cf%258C%25Cf%2582.

Διορίζουν φίλους & συγγενείς 

στο Νοσοκομείο Κατερίνης; 

Τι λέει ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., 

Θ. Τόνας, υπέρμαχος της …Αριστείας;

Πριν από λίγες ημέρες, δημοσιεύτηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία, στο Νοσοκομείο Κατερίνης «επιλέγουν να προσλαμβάνουν μέσω των εργολάβων τα δικά τους παιδιά και αποφεύγουν να κάνουν τις προσλήψεις με δημόσια προκήρυξη και με κριτήρια αξιοκρατικά. Μια ματιά στα ονόματα των προσληφθέντων ΟΜΗΡΩΝ είναι αρκετή για να δει κανείς ποια κομματικά στελέχη της ΝΔ εξυπηρετούν φίλους και συγγενείς». (Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, 24/1/2022)Και μέχρι στιγμής, η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έχει απαντήσει σ’ αυτή την καταγγελία που δημοσιεύτηκε.  

Τα ίδια καταγγέλλουν και Υγειονομικοί σε Αναστολή Εργασίας, που διώχθηκαν από το Νοσοκομείο Κατερίνης χωρίς να κάνουν κανένα παράπτωμα.

Όπως, πρόσφατα, κατήγγειλε η Υγειονομικός Νόπη Σιδηροπούλου σε ομιλία της κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας, «οι πιέσεις στον χώρο τής υγείας ξεκίνησαν πάλι από τους εγκάθετους που «ξέρουν το καλό μας» καλυτέρα από μας… Τι τους λένε; Κάνε το εμβόλιo… Σκέψου τα παιδιά σου, θα πεθάνουν από την πείνα… κλπ., κλπ. Κανονικά, βέβαια, θα έπρεπε να χαίρονται, αφού θα αδειάσουν και άλλες θέσεις και θα μπορέσουν να βολέψουν κι άλλα δικά τους άτομα και να κάνουν οικογενειακή την επιχείρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η Υγειονομικός Νόπη Σιδηροπούλου.

Διώξανε τους Υγειονομικούς

που δεν έκαναν τα πειραματικά Eμβόλια.

Και τώρα παίρνουν συγγενείς και φίλους!

Διώξανε, λοιπόν, όσους Υγειονομικούς δεν ήθελαν να κάνουν τα ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ Eμβόλιαπιθανόν να διώξουν και άλλους που μπήκαν στο Νοσοκομείο Κατερίνης με αξιοκρατικές διαδικασίες, και τώρα, μέσω ιδιωτών, παίρνουν φίλους και συγγενείς κομματικών στελεχών τής ΝΔ.

Ποιοι τα κάνουν αυτά; Μα, εκείνοι που υποτίθεται είναι υπέρ τής αξιοκρατίας και της Αριστείας! Και τα κάνουν νόμιμα μεν, μέσω ιδιωτών… Το ερώτημα είναι, πόσο ηθικά είναι όλα αυτά;

Τι έλεγε προεκλογικά ο Θεόδωρος Τόνας,

νυν Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου:

«Παντού να μπαίνουν άξιοι

και να επιλέγονται

με αξιοκρατικά κριτήρια»!

Θυμάμαι, πριν χρόνια (κατά την κυβερνητική περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ), είχα κάνει κάποιες συζητήσεις με τον Δικηγόρο, Θεόδωρο Τόνα, Πολιτευτή τής ΝΔ (ήρθε 6ος και τελευταίος σε ψήφους στις εθνικές εκλογές τού 2019) ο οποίος μετεκλογικά διορίστηκε Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Κατερίνης και στη θέση αυτή συνεχίζει να παραμένει μέχρι και σήμερα, όπως με πληροφόρησαν Υγειονομικοί τού Νοσοκομείου.

Nosokomeio-Katerinis

Κατά τις μεταξύ μας συζητήσεις, λοιπόν, μου έλεγε και μου τόνιζε πάντοτε την αξιοκρατία και την Αριστεία και ήταν ενάντιος στην ευνοιοκρατία και στην αναξιοκρατία που (πράγματι) σε συγκεκριμένους τομείς, προωθούσε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ (κυβερνητική περίοδος 2015-2019).

Ο Τόνας μού έλεγε συχνά: «Παντού να μπαίνουν άξιοι και να επιλέγονται με αξιοκρατικά κριτήρια»! Αυτός ήταν και ο λόγος που τον είχα καλέσει, κάποιες φορές, στο Ραδιόφωνο για συνέντευξη.

Πόσο ηθική είναι αυτή

η …νόμιμη διαδικασία;

Δεν γνωρίζω το πόσο αξιοκρατικά ή όχι διορίστηκε ο Θεόδωρος Τόνας στη θέση τού Αντιπροέδρου τού Νοσοκομείου Κατερίνης, διότι η Νέα Δημοκρατία τού Μητσοτάκη, προεκλογικά, είχε προωθήσει συγκεκριμένη διαδικασία για δημιουργία μητρώου στελεχών με σκοπό τις αξιοκρατικές τοποθετήσεις σε κρατικές θέσεις, γι’ αυτό και είχε πάρει συνεντεύξεις από υποψήφιους κλπ. Μετεκλογικά όμως πέταξε, εν πολλοίς, στον κάλαθο των αχρήστων αυτή τη διαδικασία… Δεν γνωρίζω, λοιπόν, πόσο αξιοκρατικά ή όχι διορίστηκε ο Θεόδωρος Τόνας.

Θα ήθελα όμως να τον ρωτήσω, δημόσια, πόσο ευχαριστημένος είναι από τη διαδικασία που καταγγέλλεται περί οικογενειοκρατίας (συγγενείς και κομματικοί φίλοι), έστω και μέσω ιδιωτών, στο Νοσοκομείο Κατερίνης; Πόσο ηθική είναι αυτή η …νόμιμη διαδικασία;

Αν σήμερα η ΝΔ ήταν στην Αντιπολίτευση,

είναι βέβαιο ότι θα είχε καταγγείλει αυτές

τις προσλήψεις συγγενών & φίλων!

Είναι όμως βέβαιο ότι αν σήμερα δεν ήταν η ΝΔ στην Κυβέρνηση και ήταν π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΙΝΑΛ, αν λοιπόν συνέβαιναν τέτοιου είδους γεγονότα στο Νοσοκομείο Κατερίνης, είναι βέβαιο ότι η ΝΔ θα είχε προβεί σε αντίστοιχη καταγγελία, και καλά θα έκανε.

Θα είχε περίπου καταγγείλει ότι «επιλέγουν να προσλαμβάνουν μέσω των εργολάβων τα δικά τους παιδιά και αποφεύγουν να κάνουν τις προσλήψεις με δημόσια προκήρυξη και με κριτήρια αξιοκρατικά. Μια ματιά στα ονόματα των προσληφθέντων ΟΜΗΡΩΝ είναι αρκετή για να δει κανείς ποια κομματικά στελέχη εξυπηρετούν φίλους και συγγενείς». Είμαι βέβαιος, δηλαδή, ότι η ΝΔ θα είχε γράψει και υπογράψει μια τέτοια, περίπου, καταγγελία, την οποία σήμερα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνο.

Κάνω λάθος;

Υ.Γ.: Τους προσληφθέντες, βεβαίως, δεν τους γνωρίζω, δεν έχουν άλλωστε ανακοινωθεί τα ονόματά τους, απ’ όσο ξέρω. Και δεν γνωρίζουμε αν οι συγκεκριμένοι προσληφθέντες είναι καλοί ή κακοί, αποτελεσματικοί ή όχι. Αυτό θα αποδειχθεί στη συνέχεια.

Δεν έχω τίποτε με αυτούς τους ανθρώπους που, μέσω φίλων και συγγενών, προσλήφθηκαν. Προφανώς, ήταν άνεργοι και, ασχέτως με το πώς προσλήφθηκαν, βρήκαν εργασία στο νοσοκομείο, θα προσφέρουν τώρα τις υπηρεσίες τους εκεί και θα βγάλουν το καθημερινό τους ψωμί. Και αν είναι και καλοί και αποτελεσματικοί, θα είναι και άξιοι συγχαρητηρίων.

Εγώ, σήμερα, κρίνω μόνο τη διαδικασία πρόσληψής τους. 

—————-

* Ο Ανδρέας Κατσιάπης – Γαλανός

είναι πτυχιούχος Α.Ε.Σ. Αθηνών,

πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών,

δημοσιογράφος στην Κατερίνη.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009657090926

email: galanos.andreas@gmail.com 

Ειδήσεις σε ετικέτες

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά άρθρα