Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε των διπλασιασμό των λαϊκών αγορών σε όλη τη χώρα, την ίδια ώρα σε διαφορετική περιοχή του δήμου με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός των πολιτών.

Όπως τόνισε οι λαϊκές αυξάνονται από 111 σε 222 από Δευτέρα. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως αναστέλλεται η λειτουργεία τεσσάρων λαϊκών αγορών και συγκεκριμένα Μικράς Ασίας Νεάπολης, Δίστομο Αράχωβας, Δαβάκη Χαιδαριού και Χατζηκυριάκειο Καλλίπολης.

Αναφερόμενος στα τεστ για κορονοϊό που έγιναν σε δομές που ζουν ρομά στη Λάρισα τόνισε πως βρέθηκαν 4 θετικά δείγματα σε σύνολο 333 ελέγχων. 

O εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 72 νέα κρούσματα. 2081 φτάνει ο συνολικός αριθμός. 75 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι.

 Ανακοινώσεις Τσιόδρα

Όπως τόνισε «έως σήμερα έχουν καταγραφεί 1.722.000 κρούσματα κορονοϊού, 789.000 ανάρρωσαν, ενώ σημειώθηκαν 104.775 θάνατοι. Η ζωή κερδίζει και συνεχίζεται. Οι θάνατοι είναι τραγική υπόμνηση τι μπορεί να πάθει ένα σύστημα» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Για την Ελλάδα ανακοίνωσε:

72 νέα κρούσματα, 2.081 συνολικά – το 56% άνδρες
535 σχετίζονται με ταξίδια στο εξωτερικό, 796 με ήδη γνωστό κρούσμα
75 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι -67 έτη μέση ηλικία, 15 γυναίκες – οι άλλοι άνδρες, 77% με υποκείμενο νόσημα
15 εξήλθαν από τα νοσοκομεία

3 νέοι θάνατοι, 93 συνολικά, 72 έτη μέση ηλικία

37.344 δείγματα έχουν ελεγχθεί με μοριακό έλεγχο.

“Το περπάτημα είναι υγεία”

Σχολιάζοντας εικόνες με πολύ κόσμο σε κάποιες περιοχές της χώρας, ο κ. Τσιόδρας είπε πως φυσικά και ειδικά όσο ανοίγει ο καιρός μπορεί κάποιος να βγαίνει για έναν περίπατο, αναφέροντας πως 30 λεπτά την ημέρα είναι ένας καλός χρόνος.

Ωστόσο υπενθύμισε πως πρέπει πάντα να κρατάμε τις αποστάσεις, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας το να προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες.

“Φαίνεται να έχουμε γλυτώσει μια καταιγίδα”

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε για ακόμα μια φορά πως εξαρτάται από τον κόσμο η πορεία του ιού, και πως τις επόμενες εβδομάδες, αλλά και τώρα, φαίνεται να έχει ο κόσμος σε γενικές γραμμές συμμορφωθεί στα μέτρα και να έχει αποφύγει μια “καταιγίδα”. Ωστόσο δεν είναι ακόμα ώρα χαλάρωσης.