email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Δ.Α.Σ. – Ο.Τ.Α: Απεργία Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 – Μονιμοποίηση Όλων των Συμβασιούχων χωρίς αστερίσκους

διαφήμιση

Με παγιωμένη και ξεκάθαρη διαχρονικά τη θέση μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα, συνεχίζουμε τον αγώνα για

καμιά  απόλυση και για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων των δήμων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μέσα από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα για να ανατρέψουμε τη πολιτική των κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας των δημάρχων που οδηγούν στην ανασφάλεια και την ομηρία των εργαζομένων, στην ολιγόμηνη, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα εργασία.

Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και η σημερινή, μαζί τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που αποτελούν τα κοινοβουλευτικά τους δεκανίκια, επινόησαν όλα αυτά τα χρόνια κάθε είδους ελαστική μορφή εργασίας προκειμένου να τσακίσουν το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, εξυπηρετώντας απόλυτα την πολιτική του ανταγωνισμού και της ανάπτυξης των λίγων.

Γι’ αυτό όλα τα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ απέρριψαν το αίτημα των 150 σωματείων και Ομοσπονδιών του δημόσιου τομέα  για την τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, «΄Ωστε εφεξής, να κατοχυρώνεται και διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».

Όλες οι υπηρεσίες των δήμων είναι υποστελεχωμένες και υπολειτουργούν, όλοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες με την ανασφάλεια να κυριαρχεί, με το μόχθο τους και την αγωνία τους  στηρίζουν τη λειτουργία των υπηρεσιών και κυρίως εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού. Οι 65 νεκροί και οι χιλιάδες σακατεμένοι είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους βάζει στο ζύγι και να ξεχωρίζει ποιοι θα μονιμοποιηθούν και ποιοι όχι. Όποιοι το κάνουν και μπαίνουν στη διαδικασία της διάκρισης ρίχνουν νερό στο μύλο των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ανακύκλωσης της ανεργίας που προωθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Το «διαίρει και βασίλευε» είναι τακτική που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις, στο εργατικό κίνημα δεν μπορεί να έχει καμία θέση και να υιοθετείτε από δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Ξεκάθαρη και μόνιμη λύση στο πρόβλημα δεν αποτελούν οι προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων που μπορεί να δώσουν λίγους μήνες παράταση της εργασίας, ούτε και η υποκριτική στάση δημοτικών αρχών που από την μία καταθέτουν δήθεν ως μάρτυρες υπέρ των εργαζομένων και από την άλλη έχουν δώσει εντολές στους δικηγόρους τους να μην συναινούν και να μην συνομολογούν στο αίτημα των εργαζομένων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Οι εργαζόμενοι έχουμε χορτάσει τόσα χρόνια από λόγια κατανόησης και συμπονετικά χτυπήματα στην πλάτη, όπως επίσης θα χορτάσουμε και τώρα, έναν περίπου μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές, με ακάλυπτες υποσχέσεις και ελπίδες από τα κόμματα που ευαγγελίζονται «κυβερνητική σταθερότητα» ή «προοδευτική συγκυβέρνηση», για να υφαρπάξουν την ψήφο των εργαζομένων.

Η μόνη λύση βρίσκεται στα χέρια μας και στον οργανωμένο αγώνα μέσα από τα συνδικάτα μας, με κυρίαρχο το αίτημα την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων των δήμων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η απεργία την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 να έχει μαζική συμμετοχή από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και να σηματοδοτήσει την κλιμάκωση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα, για να μπει τέλος στην ομηρία και την ανασφάλεια χιλιάδων εργαζομένων.

Διεκδικούμε,

Καμιά απόλυση.

Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κρατική χρηματοδότηση.

Κατάργηση του νόμου Βορίδη για εξάντληση των ένδικών μέσων σε εργατικές διαφορές και όλων των αντεργατικών νόμων που εμποδίζουν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Κανένας δήμαρχος να μην ασκήσει έφεση στις θετικές πρωτόδικες αποφάσεις. Να τις αποσύρουν τώρα όσοι τις άσκησαν.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Η ειδική συνεδρίαση Δ.Κατερίνης μετατράπηκε σε απολογία Κουκοδήμου

Σχετικά άρθρα

Διάφορα
PC – SERVICE Μαχρέμης

PC – SERVICE Πωλήσεις – Ηλεκτρονικών Υπολογιστών – Laptop Περιφερειακά