Η άτυπη ομάδα νέων “Έλληνες Οδυσσείς” προσκαλεί όλους τους νέους ηλικίας 15-30 ετών στην πέμπτη δράση νεολαίας “Είμαστε ΟΛΟΙ ποιητές” που διοργανώνει στις 17 Νοεμβρίου με θέμα την προώθηση της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ένταξης προσφύγων μέσω της ποίησης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου και ώρα 17.00 στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης (Αγίας Λαύρας 24) με στόχο την γνωριμία μεταξύ των νέων της περιοχής, τη αλληλεπίδραση με πρόσφυγες και την ευαισθητοποίηση για διάφορα κοινωνικά θέματα.

Σκοπός των δράσεων μας είναι η συμμετοχή των νέων στα κοινά, η αυτοβελτίωση και η ενδυνάμωσή τους και η ανταλλαγή απόψεων γύρω από την ποίηση με θέματα όπως Φιλία/Μοναξιά, Ευτυχία/Μελαγχολία, Ζωή/Θάνατος, Φυσικό Περιβάλλον/Τεχνητό Περιβάλλον, Κοινωνική Ένταξη/Ρατσισμός, Ελπίδα & Πρωτοβουλία/Φόβος, Μέλλον/Παρελθόν και Αγάπη/Μίσος.

Η μεθοδολογία του σχεδίου είναι βασισμένη στις αρχές της μη τυπικής και άτυπης μάθησης όπως: ασκήσεις τόνωσης και ενδυνάμωσης ομαδικού πνεύματος, παρακίνησης, εργασία σε μικρές ομάδες, παιχνίδια ρόλων, συζήτηση και διάλογο, δράσεις εστιασμένες στην ποίηση, δράσεις δρόμου, παρουσιάσεις σε κοινό και δημιουργία βίντεο.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας: https://forms.gle/xBshXCFLgJKKTc966

Event στο Facebook: https://www.facebook.com/events/497785384282186/