email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Εκκωφαντικά «απών» ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2021»

διαφήμιση

Όπως είναι γνωστό, η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου επισκέφτηκε την Πιερία και συναντήθηκε με φορείς τόσο στην Κατερίνη όσο και στο Λιτόχωρο, όπου αναφέρθηκε σε δράσεις και έργα, που έχουν ενταχθεί με μέριμνα των Δημοτικών Αρχών στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης».

Τα έργα αυτά, που έχουν προγραμματιστεί και συνδέονται με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, αποτελούν την απαρχή, καθώς θα ακολουθήσουν μελλοντικά και άλλα, προκειμένου να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Από τα προγράμματα αυτά ο δήμος Πύδνας – Κολινδρού με απόλυτη ευθύνη του Δημάρχου απουσιάζει παντελώς. Σαν να μην υπάρχει στον «χάρτη» της ιστορικής και πολιτιστικής διαδρομής η περιοχή μας. Κι όμως, αν υπήρχε ελάχιστη αίσθηση ευθύνης και πολιτική ετοιμότητα, ο Δήμος μας θα μπορούσε να εντάξει αρκετές δράσεις στο πρόγραμμα αυτό.

Ενδεικτικά, θα μπορούσαμε να τονίσουμε πως, κάτι ανάλογο με το Λιτόχωρο που ενέταξε το ψηφιακό αρχείο της επανάστασης του Ολύμπου, θα μπορούσε να γίνει και για την Επανάσταση του Κολινδρού ή την ένταξη του βυζαντινού μουσείου για να στεγαστούν, να εκτεθούν και να προβληθούν τα ανεκτίμητης αξίας κειμήλια της Βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου (400 τον αριθμό, αξιολογημένα από την Εφορία Βυζαντινών αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης) τα οποία φυλάσσονται σε απρόσφορους χώρους και καθημερινά φθείρονται ανεπανόρθωτα.

Μια τέτοια πρόταση θα μπορούσε να διασώσει τα μεγαλουργήματα της πίστης και του πολιτισμού μας παίρνοντας τη θέση που τους αξίζει. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να προταθεί για το υλικό που έχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι, ιδιαίτερα του Αιγινίου ,του Μακρυγιάλου ,του Κίτρους , της Σφενδάμης , των Ρυακίων, των Αλωνίων ,την πολύμορφη δραστηριότητά τους, και να αναδειχθούν στοιχεία της μακραίωνης παράδοσης και της ταυτότητας του τόπου μας.

Αλλά ο δήμαρχος «περί άλλων τυρβάζει». Ανέμελος και άπραγος, επιδεικτικά απαθής και φανερά ανίκανος, εσωστρεφής και κλειστός στον μικρόκοσμό του αφήνει δυστυχώς τις ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες και περιορίζεται στη μικροπολιτική του μιζέρια, αμηχανία και ανασφάλεια.

Αλλά το πιο εξωφρενικό απ’ όλα είναι ότι μένει ασυγκίνητος στην εποικοδομητική και καλόπιστη κριτική που του γίνεται και, αντί να ανταποκριθεί στις ευκαιρίες των καιρών και σε ένα γενναιόδωρο πνεύμα συνεργασίας και σύνθεσης, επιτίθεται με σφοδρότητα σε όσους του επισημαίνουν λάθη και παραλείψεις και προσπαθούν να τον αφυπνίσουν από τη μακαριότητά του.

Ο αγώνας και η έγνοια του είναι απλώς μια κακότεχνη προσπάθεια καλλιέργειας ψευδών επικοινωνιακών εντυπώσεων που δεν πείθουν κανέναν, αφού τα αντικρούει η ίδια η πραγματικότητα που ανατρέπει σοφιστικά τεχνάσματα και επιβάλλει την αδιάψευστη αλήθεια των πραγμάτων.

Δυστυχώς η στάση του δεν επιδέχεται καμιά λογική εξήγηση παρά απαιτεί επιστημονική διερεύνηση. Όμως το τίμημα από τις αδυναμίες της δημοτικής αρχής για το δήμο μας είναι ανυπολόγιστα μεγάλο, όπως το συνειδητοποιούν πια καθημερινά και οι συμπολίτες μας!

Γραφείο τύπου Δημοτικής Παράταξης

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Δήμος Πύδνας - Κολινδρού
Όχι κ.  Κουλκουδίνα…

Πολλές συζητήσεις έγιναν τον τελευταίο καιρό στην Πατρίδα μας για