Επανέρχεται από σήμερα η καθημερινή ενημέρωση για τα κορύσματα από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΡΤ, τα νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο είναι εννέα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΡΤ, τα νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο είναι εννέα. Πέντε προέρχονται από το εξωτερικό (ΗΠΑ και Τσεχία) και τέσσερα από ψυχιατρική δομή στην Τρίπολη, από την Κοζάνη και από τη Θήβα.

Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2.

Δηλαδή, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, η καθημερινή ενημέρωση επανέρχεται και θα γίνεται γραπτώς.

Κορονοϊό: Ξυπνάει ο εφιάλτης;

To γεγονός ότι επιστρέφει καθημερινά η ενημέρωση ξυπνάει και πάλι τον εφιάλτη, καθώς επήλθε χαλάρωση. Όπως είχε πει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στις 26 Μαΐου, όταν είχε αποχαιρετήσει από τις τηλεοπτικές ενημερώσεις: «Θα έχουν δυσκολέψει τα πράγματα, αν κάνουμε πάλι ενημέρωση», αυτή ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του.

Ανησυχία έχουν προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα εστίες κρουσμάτων κοροναϊού σε διάφορες περιοχές της χώρας. Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Δευτέρας τρόφιμος δομής ψυχικής υγείας στην Τρίπολη διαγνώστηκε θετικός στον φονικό ιό, ενώ τρία ακόμα άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον του 85χρονου από την Λαμία είναι θετικά στον κοροναϊό.

Νέο κρούσμα καταγράφηκε στο νοσοκομείο της Θήβας με 12 εργαζόμενους να τίθενται σε καραντίνα επειδή είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, αλλά και πέντε νέα κρούσματα στην Κοζάνη, δύο εκ των οποίων είναι ζευγάρι Ελλήνων που ταξίδεψαν από την Τσεχία.

Στην Κοζάνη το τελευταίο 48ωρο καταγράφηκαν πέντε νέα κρούσματα, δύο εκ των οποίων είναι ζευγάρι Ελλήνων ταξιδιωτών που νοσηλεύονται στο «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ πρόκειται για δύο στρατιωτικούς, έναν 57χρονο και το ζευγάρι που γύρισε από την Τσεχία.

Ο 57χρονος είναι υπάλληλος Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας και από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας έχουν ήδη διενεργηθεί οι πρώτες ιχνηλατήσεις, τόσο στο επαγγελματικό, όσο και στο φιλικό του περιβάλλον.

Οι ιχνηλατήσεις συνεχίζονται από τις Διευθύνσεις Υγείας Περιφέρειας και Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Προβληματισμός για τον συγχρωτισμό στα μπαρ

Τις τελευταίες ώρες, επικρατεί προβληματισμός για τις εικόνες με τον συνωστισμό σε μπαρ. Σε ερώτηση για το περιστατικό στη Μύκονο ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι θέλει να ενισχύσει και να στηρίξει το άνοιγμα της αγοράς, αλλά το άνοιγμα της αγοράς γίνεται με κανόνες και αυτοί οι κανόνες είναι αδιαπραγμάτευτοι, είναι κανόνες που θα πρέπει όλοι να τους τηρήσουμε», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς σχολιάζοντας το περιστατικό με τον συνωστισμό σε beach bar της Μυκόνου.

«Δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν ότι είναι εκτός νόμου ή εκτός διαδικασιών. Αυτό δεν είναι επιτρεπτό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία και το βασικότερο από όλα είναι ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε άπαντες ότι οι νόμοι, οι κανόνες, οι οδηγίες είναι για να τους ακολουθούμε όλοι», είπε ο υφυπουργός και συνέχισε: «Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι οι επιχειρηματίες ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην τηρηθούν πρωτόκολλα, να μην τηρηθούν διαδικασίες και να έχουμε προβλήματα. Αυτό θα είναι σε κάθε περίπτωση εις βάρος της ίδιας της αγοράς. Άρα, όλοι ακολουθούμε πρωτόκολλα, κανόνες και δεν υπάρχει κανένας ο οποίος να εξαιρείται από αυτό».