Εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Ντέμη Νικολαΐδη να περνά πριν λίγη ώρα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συζητήσει με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, για να αναλάβει σημαντικό ρόλο στην Επιτροπή που θα αναλάβει δράση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο άνθρωπος που ανέλαβε την τροπολογία που πέρασε προ ημερών στη Βουλή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα έχει σημαίνοντα ρόλο στην επόμενη μέρα.

Πιο αναλυτικά ο υπουργός Επικρατείας θα είναι επικεφαλής της Επιτροπής που θα πάει στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα για την κρίσιμη συνάντηση με την FIFA-UEFA. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να αποκοπεί το κομμάτι «ποδόσφαιρο» από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και να περάσει στα χέρια Ειδικής Επιτροπής που θα συμφωνηθεί με τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες στην συνάντηση.

Η κυβέρνηση ψάχνει επικεφαλής για την Επιτροπή για το ποδόσφαιρο και η πρώτη συνάντηση που έγινε ήταν αυτή, σήμερα νωρίς το μεσημέρι, με τον Ντέμη Νικολαΐδη. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και πρώην ποδοσφαιριστής και Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, ήταν η πρώτη επιλογή των ιθυνόντων. Και σήμερα έγινε η συνάντηση με τον κ.Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί συζήτησαν όλες τις προοπτικές μα περισσότερο πως μπορεί να προχωρήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο την επόμενη ημέρα.

Επιτροπή με ξένα στελέχη ποδοσφαίρου
Επίσης, στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι δίπλα στον επικεφαλής στην Επιτροπή για το ποδόσφαιρο να τοποθετηθούν ξένα στελέχη του ποδοσφαίρου. Με εμπειρία και βιογραφικό στον χώρο για να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το αδιέξοδο και να μην υπάρχουν «σκιές» για οποιεσδήποτε σχέσεις με την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων. Και σε αυτό… ομπρέλα προστασίας θα είναι FIFA και UEFA.

Αυτός που φαίνεται να είναι… εκτός παιχνιδιού είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού θα ενημερωθεί πιθανότατα απόψε ότι δεν θα είναι στην Επιτροπή που θα πάει στην Γενεύη για τις κρίσιμες συναντήσεις με UEFA-FIFA. Και όλα δείχνουν την έντονη δυσφορία της κυβέρνησης για τους άστοχους χειρισμούς του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτό βεβαίως δεν αποκλείεται να φέρει και εξελίξεις για την θέση του στο Υφυπουργείο.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/i-elas-anazita-synergoys-kai-krisfygeta-toy-toxoboloy