email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Σάκης Γκούνας: «Ενθαρρυντικά και ελπιδοφόρα για την κοινωνία και την πατρίδα, τα μηνύματα του 3ου Συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία»

διαφήμιση

«Ενθαρρυντικά και ελπιδοφόρα για την κοινωνία και την πατρίδα, τα μηνύματα του 3ου Συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία»

Το διάστημα 14-17 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε ένα εξαιρετικά μεγάλο και σημαντικό πολιτικό γεγονός όχι μόνο για όσους το έζησαν αλλά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Πρόκειται για το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που πραγματοποιήθηκε μετά από πολύ καιρό, εξαιτίας της Πανδημίας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας, παρέμεινε ενωτικός, στην γραμμή του κόμματος και στην ευθύνη που έχει απέναντι στην σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία μας. Το ίδιο ισχύει για όλους μας. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο, προς όλες τις κατευθύνσεις: Άμεση οικοδόμηση μιας δίκαιης κοινωνίας, με ελάφρυνση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την κακή σημερινή διακυβέρνηση της χώρας και δημιουργία δικλείδων ασφαλείας για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από εσωγενείς και εξωγενείς παράγοντες.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι ο σοσιαλισμός είναι το όραμα μας.
Πιστεύω προσωπικά και συμφωνώ με τις θέσεις του, ότι ο αγώνας όλων μας, προς κάθε δημοκρατική κατεύθυνση, θα πρέπει να είναι μια δίκαιη κοινωνία και γι’ αυτό θα πρέπει να δώσουμε τη δική μας μάχη, από κοινού, για να την οικοδομήσουμε.
Πραγματικά, μέσα από αυτό το συνέδριο αναδείχτηκε ο προβληματισμός που έχει προκαλέσει η γερμανική αντίληψη περί μιας Ευρώπης στην κατεύθυνση για ενίσχυση των οικονομικά ισχυρών Χωρών και όχι για τη στήριξη αδύναμων Χωρών, όπως π.χ. των Χωρών του νότου.
Είναι ξεκάθαρο και μετά την ομιλία του χαρισματικού αυτού πολιτικού, του Αλέξη Τσίπρα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.
Η Ελλάδα μας, αντιμετωπίζει έναν κυκεώνα προβλημάτων που σχετίζονται με τους τομείς της υγείας, της παιδείας, της οικονομίας, της ανάπτυξης (ανεργία) κλπ., γι’ αυτό και στόχος μας είναι να γίνουν αλλαγές και να ληφθούν μέτρα για κάθε τομέα, ειδικότερα όμως για να σταματήσει η άνοδος των τιμών, η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια (ΔΕΗ) και για να δοθεί ξανά η ασφάλεια στην κοινωνία, στους εργαζόμενους και στους μικρομεσαίους. Εκεί, λοιπόν, θα δοθεί ο αγώνας, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο πρόεδρός μας, ώστε να υπάρξει μια δίκαιη αντιμετώπιση για κάθε πρόβλημα.

Sakis Gkounas 2 1


Η αδιαφάνεια και αναξιοκρατία που αφήνει η σημερινή κυβέρνηση σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα όμως η πελατειακή «βόλεψη» των Golden Boys με τους προκλητικούς μισθούς (360.000€ ο Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ -μάλλον αυτό εννοούν ως ρήτρα αναπροσαρμογής), μισθοί οι οποίοι δεν αντικατοπτρίζονται ούτε από το επαγγελματικό και εκπαιδευτικό τους βιογραφικό.

Sakis Gkounas 4

Όλα αυτά τα φαινόμενα έχουν στοιχίσει ανεπανόρθωτα στην Ελληνική οικονομία με επώδυνες επιπτώσεις στην κοινωνία, ιδιαίτερα των οικονομικά ασθενέστερων. Κι όμως, προεκλογικά οι άνθρωποι αυτοί, για να παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό και να έρθουν στην εξουσία, μιλούσαν όχι για αδιαφάνεια και αναξιοκρατία αλλά για διαφάνεια και αριστεία…
Η προκλητικότητα της σημερινής κυβέρνησης στο να μοιράζει φορολογούμενα λεφτά χωρίς στόχευση για το ορθό και καλό του κοινωνικού συνόλου παρά μόνο σε Golden Boys, θα πληρωθεί την ημέρα των εκλογών από αυτόν τον κόσμο που ταλαιπωρείται και μοχθεί. Θα πληρωθεί από μεγάλη μερίδα ανέργων, «πρεκάριων», συνταξιούχων και αυτοαπασχολούμενων μικρομεσαίων, οι οποίοι μέσα από το λιγοστό εισόδημά τους προσπαθούν να επιβιώσουν.

Θα πληρωθεί όμως και από ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι βλέπουν την έλλειψη στήριξης και φοροελάφρυνσής τους.
Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν, πραγματικά, από τα πιο μαζικά συνέδρια, ήταν ένα συνέδριο με ψυχή, με πρόγραμμα, με αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον.

Οι προβληματισμοί που τέθηκαν από τον ίδιο τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, οι προτάσεις του αλλά και η παραδοχή των λαθών του παρελθόντος (αυτοκριτική) αποδεικνύουν ότι πρόκειται για έναν πολιτικό ηγέτη ο οποίος είναι μέσα στα προβλήματα της κοινωνίας, που είναι με τον λαό και για τον λαό.
Κλείνοντας την εμπειρία μου από αυτό το συνέδριο στο οποίο με τίμησαν και με εξέλεξαν για πρώτη φορά ως σύνεδρο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Πιερίας, καλώ όλα τα μέλη, φίλους και γνωστούς από την Πιερία μας, και όχι μόνο, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια του Χαρισματικού Αλέξη Τσίπρα για ένα καλύτερο μέλλον, για μια δίκαιη Ελλάδα, για μια Ελλάδα της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της ισότητας και της δημοκρατίας.
Η πρότασή του και το άνοιγμα στην κοινωνία, σε κάθε δημοκράτη, για τη στήριξη αυτής της πρότασης, δημιουργούν τις βάσεις όχι για ένα άγνωστο μέλλον αλλά για ένα μέλλον με προοπτική ελπιδοφόρου μέλλοντος.
Με μπροστάρη τον ίδιο. Το πιστεύω. Θα τα καταφέρουμε να βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα προβλήματα που μας οδήγησε η σημερινή κυβέρνηση των «Αρίστων».
Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να επιτευχθεί ο στόχος για μια ομαλή κοινωνία, με σύγκλιση των ανισοτήτων, για δίκαιη Ελλάδα, από τον εργαζόμενο και τον μικρομεσαίο μέχρι τον αγρότη και τον άνεργο. Από αυτούς που ζουν στην παραγωγική αγορά, παλεύουν καθημερινά και δεν βρίσκονται σε καρέκλες «Golden Boys».
Ευχαριστώ όλους τους φίλους, όλα τα μέλη και όλους τους συνέδρους για τον καλό τους Δημοκρατικό προσυνεδριακό και συνεδριακό διάλογο.

Με εκτίμηση
Αθανάσιος Γκούνας
Σύνεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα