Γουλάρας Δημήτριος Τηλεφώνα: 694 – 451 3619 & 23520 42 848

Erato Wine Restauran στο Λιτόχωρο

ΟΣΑ ΑΓΑΠΉΣΕΙΣ ΘΑ ΝΑΙ ΞΕΝΑ!!

Εξαφανίστηκε …….ο σκουπιδότοπος !!!

Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Πρώτα υπάρχει η ενόχληση. Μετά η αντίδραση. Ακολουθεί η επικοινωνία και τελειώνει με την δράση. Το παν είναι να νικήσει κανείς την αδιαφορία !!

Μετά την παρέμβαση και το αποκλειστικό ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας ” Οδηγός Πιερίας” σχετικά με έναν σκουπιδότοπο δίπλα από το 9ο Δημοτικό Σχολείο, ο Δήμος Κατερίνης έδρασε και την επόμενη μέρα κιόλας έστειλε τα μηχανήματα για να καθαρίσουν το τοπίο.

Αυτό αποδεικνύει τρία πράγματα :

  • Όταν ενδιαφέρεται πραγματικά ο Δημότης θα βρει τον τρόπο να αλλάξει μια μη επιτρεπτή κατάσταση.
  • Υπάρχει τρόπος επικοινωνίας με τις Αρμόδιες Αρχές, απλώς δεν είναι πάντα αυτό που θα περίμενε κανείς.
  • Δεν είναι ότι αδιαφορούν οι Δημόσιες Αρχές, έτσι θέλω να πιστέψω, αλλά μερικές φορές δυσκολεύονται να βάλουν τα πράγματα σε μια σωστή σειρά προτεραιότητας .

Η ουσία όλης αυτής της ιστορίας είναι ότι πλέον δεν υπάρχει σκουπιδότοπος δίπλα από το σχολείο!! Μπράβο στις Δημοτικές Αρχές για την άμεση επέμβαση που ακολούθησε την πλήρη ενημέρωση τους χάρη στον ” Οδηγό Πιερίας ”.

Προσοχή όμως !

Ο τόπος αυτός δεν έγινε σκουπιδότοπος από μόνος του !! Ας φροντίσουν όσοι περνάνε σε καθημερινή βάση δίπλα από το σχολείο να μην πετάει κανείς ξανά σκουπίδια εκεί !! Ο κάθε ευσυνείδητος Δημότης έχει το δικαίωμα να κάνει παρατήρηση σε όποιον δει να πετάει σκουπίδια … Είναι καθήκον όλων μας να επιβάλλουμε μια πολιτισμένη συμπεριφορά σε όποιον δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να σέβεται τον διπλανό του, τα παιδιά όλων μας και το περιβάλλον.

Η κάθε πράξη αδιαφορίας ξεκινάει πρώτα από τον καθένα μας και μετά φτάνει στις αρμόδιες αρχές… Αν ο κάθε Δημότης είναι σε εγρήγορση και σέβεται το περιβάλλον πολλά θέματα της καθημερινής καθαριότητας ενός Δήμου θα λυθούν από μόνα τους ή τουλάχιστον δεν θα είναι τόσο έντονα…

Θέλω να ελπίζω ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα ξανά εμφανιστεί ο σκουπιδότοπος, διότι τότε ΔΕΝ θα φταίνε οι Δημοτικές Αρχές !!!

Ιζαμπέλ Δέδε

Share this post