Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου να δοθεί δύο μήνες επίδομα ανεργίας και σε όσους λήγει το επίδομα ανεργίας μέσα στον Απρίλιο μιλώντας στο Mega.

Όπως εκτίμησε, θα δοθεί και για τον Απρίλιο αφού συνεχίζονται τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι χθες υπέγραψε την απόφαση που προβλέπει παράταση στην ισχύ του Ελάχιστου εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ) όπως είχε αποκαλύψει το Dikaiologitika News.

Ειδικότερα προβλέπεται έναν μήνα ακόμη παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου στην ισχύ του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος και του επιδόματος στέγασης. Κι αυτό γιατί υπάρχει διαδικασία υποβολής αίτησης μέσω Δήμων ή Κέντρων Κοινότητας.

Ειδικότερα, εφόσον δεν έχει υποβληθεί νέα αίτηση γα τη χορήγηση του επιδόματος του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» του άρθρου 235 του ν. 4389/2016 (Α΄ 94) ή εφόσον δεν υποβληθεί η αίτηση αυτή ηλεκτρονικά απευθείας από τους ίδιους τους αιτούντες μέσω του διαδικτύου, παρατείνεται για έναν ακόμη μήνα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος αυτού, η οποία έληξε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα η υφυπουργός υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.500 θα ξεκινήσει μέσα στον μήνα και συνολικά θα βγουν μέχρι τον Μάιο προγράμματα που αφορούν 108.000 ωφελούμενους.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για την απασχόληση 52.000 νέων ανέργων μέχρι 29 ετών με στοχευμένα προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης δεξιοτήτων σε αναπτυξιακούς κλάδους της οικονομίας όπως, ψηφιακή οικονομία, κυκλική οικονομία, αγροδιατροφή, γαλάζια οικονομία, τουρισμό, μεταφορές και υποδομές, δημιουργική βιομηχανία, πολιτισμό και ασφαλώς μέσω στήριξης της καινοτόμας επιχειρηματικότητας και της μαθητείας.

Στο πρόγραμμα στήριξης της νεανικής γυναικείας επιχειρηματικότητας για 5.000 νέες άνεργες γυναίκες μέχρι 29 ετών και στα προγράμματα ένταξης στην αγορά εργασίας για 22.000 ανέργους και μακροχρόνια ανέργους, διαφόρων ηλικιών και εκπαιδευτικών βαθμίδων για την μείωση της ανεργίας σε αναδεικνυόμενους τοπικά θύλακες ανεργίας.