Ο Ε.Ο.Σ. Βροντούς Ολύμπου καλεί τα μέλη και τους φίλους του, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, για πεζοπορία στον Όλυμπο, στην διαδρομή : Λάκος ( 270μ) – Μύλοι ( 400μ ) – Πόρτες ( 520μ ) , κατά μήκος του φαραγγιού του Ενιπέα.
Αφετηρία και ώρα αναχώρησης :
Ο χώρος στάθμευσης πίσω από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου του Λιτόχωρου με ώρα αναχώρησης 08.30 πμ . Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα.

Μήκος Διαδρομής ( συνολικό) : 8 χλμ.
Υψομετρική Διαφορά : 250 μ.
Διάρκεια διαδρομής: + – 04.00 ώρες σνλ
Βαθμός Δυσκολίας: Α΄
Λήξη εκδήλωσης: 13.00

Περιγραφή της διαδρομής

Αφετηρία μας η τοποθεσία Λάκκος (270 μ), στο Λιτόχωρο, στην έξοδο του φαραγγιού του Ενιπέα ,από τη θέση αυτή θα ακολουθήσουμε το γραφικό παρόχθιο μονοπάτι που κινείται δυτικά και κατευθύνεται προς την καρδιά του βουνού. Στην συνέχεια θα κινηθούμε αριστερά, διασχίζοντας την μεταλλική γέφυρα για περάσουμε στην απέναντι πλευρά του Ενιπέα, με προορισμό την θέση Μύλους( 400μ ). Από εδώ ουσιαστικά ξεκινά η ανάβαση του φαραγγιού, του Ενιπέα, ακολουθούντας το διεθνές ορειβατικό μονοπάτι Ε4, για να καταλήξει στη θέση Πριόνια με υψόμετρο 1100μ., στις πηγές του Ενιπέα. Από τα Πριόνια ξεκινούν οι περισσότεροι ορειβάτες, για να κατακτήσουν τις κορυφές του Ολύμπου. Εμείς θα καλύψουμε ένα κομμάτι αυτής διαδρομής μέχρι την θέση Πόρτες ( 520μ ). Η διαδρομή είναι όμορφη με εντυπωσιακές ορθοπλαγιές, χαράδρες και ρεματιές, τρεχούμενα νερά, λιμνούλες με κρυστάλλινα νερά και μικροί καταρράκτες όλα αυτά συνθέτουν ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, που μαγεύει τους λάτρεις των ορεινών διαδρομών. Από τη θέση Πόρτες ανοίγεται μοναδική θέα προς το χωριό του Λιτόχωρου, φτάνοντας μέχρι και τον Θερμαϊκό κόλπο. Τα συναισθήματα είναι μαγικά και δεν μπορούν να μεταφερθούν με λέξεις.

Εξοπλισμός:
Ορειβατικά μποτάκια, αντιανεμικό/αδιάβροχο μπουφάν, σακίδιο πλάτης, ζακέτα fleece, 2ο θερμοεσώρουχο, νερό, , ατομικά τρόφιμα, σκούφος, γάντια, φακός κεφαλής, μπατόν, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, γυαλιά ηλίου.

Αρχηγοί ανάβασης : το ΔΣ του ΕΟΣ Βροντούς . Πληροφορίες 69373 59650.

Κόστος συμμετοχής στη πεζοπορία – συνδρομή :
το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη είναι 5 ευρώ. Για όποιον επιθυμεί να γίνει μέλος του ΕΟΣ Βροντούς, η ετήσια συνδρομή είναι 15 ευρώ (αφού συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στο σύλλογο) . Επίσης παρακαλούνται τα παλιά μέλη, των οποίων η συνδρομή έληξε να φροντίσουν να την ανανεώσουν …Για να επιβιώσει ο σύλλογος που όλοι αγαπάμε !!!

Σ η μ ε ί ω σ η :

Α). Ο συμμετέχων πρέπει να γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα του εγχειρήματος στο οποίο συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του /της στη δραστηριότητα αυτή, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για ασφάλειά του/της.
Β). Παραιτείται από κάθε απαίτησή του/της τόσο κατά των διοργανωτών όσο και του αρχηγού της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει.
Γ). Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.