Την Τρίτη 14-1-2020, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κύριοι Κοντοφάκας Αθανάσιος και Ρεμπατσιός Αριστείδης, καθώς και ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας κύριοι Αντωνίου Χρήστος και Ντελής Μιχάλης, επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού κ. Μανώλα Αναστάσιο.

Τα μέλη των σωματείων ζήτησαν από το Δήμαρχο καταγραφή και το χρονοδιάγραμμα επίλυσης των προβλημάτων συντήρησης των σχολικών κτιρίων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην κατασκευή του ΕΠΑΛ Αιγινίου και των νηπιαγωγείων Κολινδρού και σε παρεμβάσεις στο Γυμνάσιο και Δημοτικό του Αλωνίου και Μακρυγιάλου και στην ανάγκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων-γυμναστηρίου σε δημοτικό του Αιγινίου. Επίσης ζητήθηκε από το Δήμαρχο να γίνει έλεγχος αντισεισμικής προστασίας και πυρασφάλειας καθώς και η επίλυση των οικοδομικών αδειών των σχολικών μονάδων και η ενεργειακή αναβάθμισή τους.

Ο δίαυλος επικοινωνίας που ανοίχθηκε  με το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού θα συνεχιστεί και αποτελεί μόνο την αρχή της συνεργασίας για την επίλυση των θεμάτων της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας.

Για τα Δ.Σ 

                            ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ                                         ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ