Την «Πόπη και Λόπη» γνώρισαν οι εκπαιδευόμενοι/ες και εκπαιδεύτριες του ΣΔΕ Κατερίνης (29/11) στην ατομική έκθεση των Καλλιόπης Γιαμούζη και Καλλιόπης Δεληγιαννίδου, όπου παρουσίαζαν έργα ζωγραφικής και κοσμήματα αντίστοιχα.

Στην έκθεση συμμετείχε, επίσης, και η καλλιτέχνης Ζωή Κασσιτεροπούλου με χειροτεχνήματά της. Κατά την εκπαιδευτική επίσκεψη ενημερώθηκαν οι εκπαιδευόμενοι για τα υλικά και τις τεχνικές που εφαρμόζουν οι εκθέτριες στα έργα τους, τις πηγές έμπνευσης και τον τρόπο δουλειάς τους και, ταυτόχρονα, είχαν την ευκαιρία να λύσουν απορίες τους, να δουν και να αγγίξουν τα ιδιαίτερα υλικά των χειροτεχνημάτων. Στην επίσκεψη παρευρέθηκε και ο ζωγράφος Χριστόφορος Φορίδης, ο οποίος παρουσίασε ένα από τα καλλιτεχνικά του έργα ζωγραφικής με την τεχνική με λάδι.

Οι καλλιτέχνες ένθερμα παρότρυναν όλους μας να αναζητούμε τα ταλέντα μας και να προσπαθούμε για την ανάπτυξη και καλλιέργεια τους, προκειμένου να τα χαιρόμαστε να ανθίζουν. Οι εκθέτριες υπενθύμισαν ότι εκθέσεις πραγματοποιούνται τακτικά, είναι ανοικτές στους συμπολίτες μας και το πρόγραμμα αναρτάται στο δικτυακό τόπο του συλλόγου εικαστικών καλλιτεχνών Πιερίας, ειδικότερα στο FACEBOOK.