Ειδικότερα, ο κ. Μπαραλιάκος τονίζει αρχικά στο κείμενό του, πως η Πιερία ως τουριστική και αγροτική περιοχή αλλά και νομός, από τον οποίο διέρχεται ο εθνικός οδικός άξονας Αθήνας-Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, πυκνή κίνηση.

Επισημαίνοντας, ακόμη, το εκτεταμένο επαρχιακό δίκτυο του νομού, την αυξημένη αγροτική δραστηριότητα σε όλες τις περιοχές του και την υψηλή, σε αριθμούς, κυκλοφορία οχημάτων στην εθνική οδό, υπογραμμίζει πως όλα τα παραπάνω συντείνουν στη σημείωση πολλών και θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων κάθε έτος.

Έχοντας πικρή εμπειρία από την απώλεια συγγενικού του προσώπου στους δρόμους της Πιερίας και με ξεχωριστή ευαισθησία στην ανάγκη για διαμόρφωση σωστής και υγιούς οδηγικής συμπεριφοράς ο κ. Μπαραλιάκος εκφράζει την άποψη πως όσα κατασταλτικά, ελεγκτικά ή ποινικά μέτρα κι αν εφαρμόζονται, όσο εμφανής και καθολική κι αν είναι η παρουσία της  τροχαίας, αν δεν αλλάξει ο τρόπος που σκεφτόμαστε και οδηγούμε, θα εξακολουθούμε να θρηνούμε αθώα θύματα.

Ο βουλευτής εμφατικά διευκρινίζει  πως ΟΛΑ είναι ζήτημα παιδείας. Η εσφαλμένη νοοτροπία και η επιπόλαιη οδηγική συμπεριφορά μπορούν να αλλάξουν μόνο με την εισαγωγή κατάλληλων αντικειμένων  στα σχολεία.

Κατά συνέπεια απευθύνει το επίκαιρο ερώτημα στην κα Υπουργό σχετικά με το σχεδιασμό εκ μέρους του Υπουργείου για ένταξη μόνιμων και υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας της οδηγικής συμπεριφοράς στο δημόσιο και ιδιωτικό εκπαιδευτικό σύστημα, τους φορείς, με τους οποίους  προτίθεται να συνεργαστεί το Υπουργείο για το σκοπό αυτό καθώς και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του εν λόγω προγράμματος.


Φώντας Μπαραλιάκος
Βουλευτής Πιερίας ΝΔ
Πολιτικό γραφείο 25ης Μαρτίου 8
Τηλ. σταθερό : 2351036561
Τηλ. κινητό : 6944945165