Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε ξεκάθαρα τα σενάρια για συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο στο διάγγελμα του προς τον τουρκικό λαό δήλωσε πως« η Τουρκία δεν θα μπούμε σε κανένα πρόγραμμα κυρίως του ΔΝΤ το οποίο θα μας επιβληθεί και δεν θα σκύψουμε το κεφάλι. Δεν έχει κανένας τη δύναμη να βάλει την Τουρκία σε περιπέτειες».

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως η τουρκική κυβέρνηση θα χτίσει άλλα δυο νοσοκομεία Covid. To ένα στην περιοχή Ηadimkoy στην βόρεια Κωνσταντινούπολη 100 κλινών και το δεύτερο στην περιοχή Derince στην πόλη Kocaeli 250 κλινών. Ηδη χτίζονται άλλα 2 νοσοκομεία στην ευρωπαϊκή και ανατολική όχθη της Κωνσταντινούπολης με 1000 κλίνες το κάθε ένα.

Ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης πως και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα εφαρμοστεί το μέτρο της ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 31 μεγάλες πόλεις της Τουρκίας για να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε παραλίες, πάρκα και στους δρόμους. Ο ίδιος ανέφερε πως σε περίπτωση ανάγκης το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Ερντογάν στήριξε τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλου και τον χαρακτήρισε επιτυχημένο υπουργό σε όλους τους τομείς των αρμοδιοτήτων του και ανέφερε πως συνεχίζει κανονικά τα καθήκοντα του.

Μετά την ανακοίνωση του Ερντογάν μεγάλωσαν οι ουρές στα σουπερ-μάρκετ καθώς ο κόσμος προμηθεύεται προϊόντα.

Ο υπουργός υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε πως στις 13 Απριλίου λόγω του κορωνοίου 98 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εντοπίστηκαν 4093 κρούσματα κορωνοϊού . Συνολικά η Τουρκία μετράει 1296 νεκρούς και 61.049 κρούσματα. Ο αριθμός των ασθενών στις εντατικές έφτασε στους 1786 και διασωληνωμένοι τους 1063. Συνολικά 3957 άτομα θεραπεύτηκαν.