Λίγες μέρες πριν την επίσημη ορκωμοσία μου ως Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης, τον Αύγουστο του 2019, είχα γράψει δημόσια :

«Η δουλειά του Δημοτικού Συμβούλου δεν πρέπει να είναι μέχρι την ημέρα των εκλογών, απλώς για να εξασφαλίσει μια μετάθεση, κάποιο έμμισθο ή μη αξίωμα στη διοίκηση ή να κάνει «γνωριμίες». Ο Δημοτικός σύμβουλος έχει πλήθος υποχρεώσεων σύμφωνα με την εγκύκλιο 86/20.8.2019 του Υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιεύθηκε πρόσφατα και δεν αποτελούν δουλειά οι χειραψίες σε χορούς και πανηγύρια και μάλιστα…μόνο προεκλογικά»

Ένα χρόνο μετά, κατά την δική μου συνείδηση, είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω για την πολιτική μου δράση, από την θέση που τελικά με εμπιστευθήκατε να σας εκπροσωπήσω, αυτή της αντιπολίτευσης. Πάντα στα άρθρα και τις παρεμβάσεις μου είμαι περιεκτικός για να μην κουράζω. Υποχρεωτικά όμως σήμερα θα κάνω μια εξαίρεση καθώς είναι αδύνατον να συμπτύξω περισσότερο τον απολογισμό μου. 

1) Ζήτησα, και είχα την τιμή να με επιλέξει η παράταξή μας να την εκπροσωπώ σε τρεις επιτροπές. Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στην ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ και στο συντονιστικό Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κατερίνης.

2) Στις 19/9/2019 μετά από αίτημά μου στην προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, τοποθετήθηκε από τη νέα Διοίκηση αυτοματισμός στην δεξαμενή του πόσιμου νερού της Γανόχωρας, έτσι ώστε να ειδοποιούνται με τηλεφωνικό μήνυμα οι αρμόδιες υπηρεσίες όταν η στάθμη του νερού πέφτει κάτω από ένα σημείο και να υπάρχει άμεση κινητοποίηση για την αποκατάσταση βλαβών.

Μετά από αίτημα μου στην διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, τοποθετήθηκε αυτοματισμός στην δεξαμενή του πόσιμου νερού της Γανόχωρας,…

Gepostet von Θωμάς Αναστασιάδης am Donnerstag, 19. September 2019

3) Στον έναν αυτό χρόνο έλαβα δεκάδες μηνύματα από Δημότες για ζώα που κακοποιούνται ή ζώα που εγκαταλείφθηκαν, ασχολήθηκα προσωπικά και σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές φροντίσαμε να αντιμετωπίσουν οι παραβάτες το νόμο και να σωθούν αθώες ψυχές.

Περι καταγγελιώνΤον τελευταίο καιρό έχω γίνει αποδέκτης δεκάδων καταγγελιών για ζώα που κακοποιούνται, σκύλους που…

Gepostet von Θωμάς Αναστασιάδης am Dienstag, 22. Oktober 2019

4) Στις 9/10/2019 κατέθεσα ερώτηση στην επιτροπή ζωής για τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες και κοινοποίησα σε κάθε αρμόδιο με αριθμό πρωτοκόλλου αλλά ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝΚατέθεσα σήμερα ερωτήσεις – προτάσεις , στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για τα άτομα με αναπηρία. Ο…

Gepostet von Θωμάς Αναστασιάδης am Mittwoch, 9. Oktober 2019

5) Στις 14/10/2019 κατέθεσα αναλυτική πρόταση για την Διαχείριση Αδέσποτων Ζώων. Ενώ στο Δημοτικό συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος σχολίασε ότι βρήκε ενδιαφέρουσα την πρόταση μου και θα με καλούσε για να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες και να παρέχω την τεχνογνωσία μου, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΛΗΘΗΝ.

Τι θεωρείτε πιο πιθανό να μπορούμε να καταφέρουμε;Μια πόλη χωρίς άστεγα ζώα ή μια πόλη που θα υπάρχουν άστεγα τα οποία…

Gepostet von Θωμάς Αναστασιάδης am Montag, 14. Oktober 2019

6) Στις 22/10/2019 επισκέφθηκα το Δημοτικό Κυνοκομείο και έκανα δημόσια γνωστό για άλλη μια φορά, ότι είμαι εδώ να βοηθήσω. ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

Επισκέφθηκα σήμερα το κυνοκομείο της πόλης μας και ενημερώθηκα από την αρμόδιο υπάλληλο για ζητήματα που αντιμετωπίζουν….

Gepostet von Θωμάς Αναστασιάδης am Dienstag, 22. Oktober 2019

7) Στις 30/10/2019 κατέθεσα ερώτηση μετά από αίτημα που μου απεύθυναν Δημότες για τον δρόμο πέριξ του 19ου Δημοτικού Σχολείου. Λίγους μήνες μετά, η αρμόδια υπηρεσία ανταποκρίθηκε εν μέρη στο αίτημα , τοποθετώντας πινακίδες και συντηρώντας (βάψιμο) τις διαβάσεις.

https://www.facebook.com/thomasanastasiadis1978/posts/2478184292458108https://www.facebook.com/thomasanastasiadis1978/posts/2563118600631343

8)   Στις 8/11/2019 προειδοποίησα με δημόσια παρέμβασή μου την διοίκηση και δυστυχώς επαληθεύθηκα για τον κίνδυνο αποτυχίας των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Κατερίνη Χριστούγεννα 2019…Δεκαετίες τώρα η Κατερίνη είχε μηδενική παρουσία σε Χριστουγεννιάτικα Δρώμενα εμβέλειας….

Gepostet von Θωμάς Αναστασιάδης am Freitag, 8. November 2019

9) Στις 19/11/2019 στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντέδρασα έντονα με την αύξηση των Δημοτικών τελών που αποφάσισε η διοίκηση.

Σήμερα μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση, πέρασε με πλειοψηφία , αύξηση των Δημοτικών Τελών έως 20%. Ακούστε την εισήγηση μου, τα συμπεράσματα δικά σας.

Gepostet von Θωμάς Αναστασιάδης am Dienstag, 19. November 2019

10) Στις 19/11/2019 κατέθεσα προ ημερησίας ερώτηση σχετικά με το Δημοτικό Ραδιόφωνο και έκανα το σύστημα να τρέξει γρηγορότερα τις διαδικασίες επανεκκίνησης του Ραδιοφώνου….

Η προημερησίας διάταξης ερώτηση που κατέθεσα σχετικά με το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Η απάντηση που έλαβα είναι ότι η…

Gepostet von Θωμάς Αναστασιάδης am Mittwoch, 20. November 2019

11) Στον ένα χρόνο έδωσα συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τοπικά μέσα. Όπου κλήθηκα, ανταποκρίθηκα. Επειδή με ρωτάτε, σας ενημερώνω ότι το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης ποτέ δεν μου έκανε μια πρόσκληση να καταθέσω τις απόψεις μου.

https://www.youtube.com/channel/UCcC3We9TxcadPTlBeS0CLvA/videos

12)  Συμμετείχα σε δεκάδες εκδηλώσεις Πολιτιστικών Συλλόγων, με την ίδια ένταση που είχα και πριν από τις εκλογές. Ανήκω και θα ανήκω στην μικρή μειοψηφία των συμβούλων που δεν εμφανίζονται στις εκδηλώσεις μόνο προεκλογικά.

13)  Στις 4/12/2019 δυναμική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Δάνειο που πήρε η νέα Διοίκηση  και την προκλητική ανάθεση κόστους 15.000€ για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας…

https://www.facebook.com/thomasanastasiadis1978/posts/2511077615835442https://www.facebook.com/thomasanastasiadis1978/posts/2508094176133786

14)  Παρέμβαση για την σύμβαση με την Novoville

Δεν χρειάζεται να εκνευρίζεστε. Ειδικά σε ζητήματα που σας είπα και μπράβο όπως για την εφαρμογή αυτή που έχω ήδη…

Gepostet von Θωμάς Αναστασιάδης am Freitag, 20. Dezember 2019

15)  Δημόσια παρέμβαση στις 21 Ιανουαρίου για την αποκατάσταση της Πλατείας Δημοκρατίας.

Ζητούμε άμεση αποκατάσταση και από «χωράφι» να γίνει ξανά πλατεία. Η πλατεία Μακεδονίας πρέπει άμεσα να γίνει αυτό που ήταν πριν τις γωνιές των Χριστουγέννων…Thomas Anastasiadis

Gepostet von Θωμάς Αναστασιάδης am Dienstag, 21. Januar 2020

16) Στις 28/1/2020, κατέθεσα πρόταση για την δημιουργία 4 πάρκων για σκύλους (Dog Park) σε 4 περιοχές με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες των Δημοτών και των  τετράποδων φίλων τους. ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΕΣΤΩ ΑΡΝΗΤΙΚΗ!

Μετά απο αιτήματα πολλών Δημοτών και φίλων, κατέθεσα σήμερα την παρακάτω πρόταση για την Δημιουργία 4 Dog Park.Προς : …

Gepostet von Θωμάς Αναστασιάδης am Dienstag, 28. Januar 2020

17) Στις 28/1/2020, κατέθεσα ερώτηση για την κάλυψη των αναγκών με νερό άρδευσης και νέα γεώτρηση για το Δημοτικό Διαμέρισμα της Γανόχωρας. ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΕΣΤΩ ΑΡΝΗΤΙΚΗ!

Συνεχίζω τις ερωτήσεις και τις προτάσεις προς την Διοίκηση. Η δουλειά μας είναι να κάνουμε την καθημερινότητα των…

Gepostet von Θωμάς Αναστασιάδης am Mittwoch, 29. Januar 2020

18) Στις 30/1/2020 επισκέφθηκα τον Δήμαρχο Τρικκαίων. Μια συνάντηση που θα μου μείνει αξέχαστη με τις τόσο καλές και χρήσιμες πληροφορίες.

Για να είσαι μπροστά στις εξελίξεις οφείλεις να συμβουλεύεσαι όσους οδηγούν τις εξελίξεις. Σήμερα στην «έξυπνη πόλη»…

Gepostet von Θωμάς Αναστασιάδης am Donnerstag, 30. Januar 2020

19) Με τον δημόσιο λόγο, τις παρεμβάσεις και την αρθογραφία μου διεκδίκησα και διεκδικώ να στηριχθεί η τοπική αγορά. Διεκδίκησα και διεκδικώ το «Πρώτα ο Δημότης» και βρίσκομαι απέναντι στο σχέδιο αντικατάσταση πληθυσμού με την είσοδο χιλιάδων λαθρομεταναστών.

20) Στις 30 Απριλίου διαμαρτυρήθηκα δημόσια που ο Δήμος διοικείται «δια περιφοράς» και λίγο μετά έγινε το αυτονόητο εν έτη 2020 να μπορούμε να κάνουμε τηλεδιασκέψεις με το σύνολο του σώματος.

Η τηλεδιάσκεψη για τον Δήμο Κατερίνης είναι σαν να ζητάμε να συνδεθούμε με κανέναν πυρηνικό αντιδραστήρα. Η αναγγελθείσα…

Gepostet von Θωμάς Αναστασιάδης am Donnerstag, 30. April 2020

21) Στις 8 Μαΐου κατέδειξα δημόσια την έλλειψη σχεδίου και τις αντιφάσεις Δημάρχου και Αντιδημάρχου σχετικά με το Κυνοκομείο.

Ο Δήμαρχος δηλώνει την δημιουργία νέου, μεγάλου κυνοκομείου που μάλιστα θα φιλοξενεί και σκύλους από άλλους Δήμους και…

Gepostet von Θωμάς Αναστασιάδης am Freitag, 8. Mai 2020

22) Στις 11 Μαΐου επισκεφθήκαμε με τον επικεφαλής της παράταξής μας και Βουλευτή Σάββα Χιονίδη, το νέο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης και ενημερωθήκαμε για την πορεία των εργασιών.

Επισκεφθήκαμε σήμερα το νέο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης και ενημερωθήκαμε για την πορεία του έργου. Ένα έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση και συνεχίζει η σημερινή.

Gepostet von Θωμάς Αναστασιάδης am Montag, 11. Mai 2020

23) Στις 20 Μαΐου κατέθεσα ερώτηση για το ζήτημα της καθαριότητας της Θάλασσας και των ακτών της Ολυμπιακής Ακτής και της Παραλίας. Συνέβαλα στην ενεργοποίηση των αρμοδίων και σύντομα θα ζητήσουμε να ενημερωθούμε για την πορεία των ερευνών.

Μετά από δεκάδες μηνύματα που έλαβα από Δημότες της Παραλίας και της Ολυμπιακής Ακτής, έθεσα στο σημερινό Δημοτικό…

Gepostet von Θωμάς Αναστασιάδης am Mittwoch, 20. Mai 2020

24) Στις 5 Ιουνίου επισκεφθήκαμε τον σταθμό Βιολογικού Καθαρισμού και εν συνεχεία κάποιους ενδεικτικούς χώρους που αποτελούν πηγή μόλυνσης των Θαλασσών μας.

Επισκεφθήκαμε σήμερα τις εγκαταστάσεις του Σταθμού Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Κατερίνης. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος…

Gepostet von Θωμάς Αναστασιάδης am Freitag, 5. Juni 2020

25) Στις 24 Ιουνίου κατέθεσα δημόσια ερωτήματα στην Διοίκηση του Δημοτικού Ραδιοφώνου και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑ! Αντίθετα, λίγες ημέρες μετά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου απάντησε δημόσια σε ερωτήματα άλλου συμβούλου…

Μέσα Δεκεμβρίου του 2019, παρακολούθησα μέσω δελτίων τύπου και βίντεο στο διαδίκτυο, την «επανεκκίνηση» του Δημοτικού…

Gepostet von Θωμάς Αναστασιάδης am Mittwoch, 24. Juni 2020

26) Στις 20 Ιουλίου επισκέφθηκα το Κυνοκομείο της πόλης μας και κατέγραψα το αίσχος που επικρατεί. Αμέσως ενημέρωσα γραπτώς και με φωτογραφικό υλικό την Διοίκηση και παράλληλα κατέθεσα ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έλαβα απάντηση ότι ΘΑ γίνει συνέντευξη τύπου…

Χρονικό της επίσκεψης μου στο κυνοκομείο1. Δευτέρα 20/7 επισκέπτομαι το Κυνοκομείο να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι τις…

Gepostet von Θωμάς Αναστασιάδης am Freitag, 31. Juli 2020

Αυτές είναι οι κυριότερες δράσεις που πρόλαβα να κάνω στον πρώτο χρόνο. Ως πρωτοεκλεγμένος, ήθελα τον χρόνο μου για να μάθω πως λειτουργούν οι διαδικασίες και κυρίως με τον COVID -19 στερήθηκα, όπως όλοι , την δυνατότητα επιπλέον δράσεων.

Όλοι όσοι μου στέλνετε μηνύματα ή συναντιόμαστε κατ’ ιδίαν, κυρίως όμως οι φίλοι μου, οι δικοί μου άνθρωποι, μου λέτε να συνεχίσω ακόμα πιο δυναμικά. Όπως ακριβώς ορίζει η συνείδησή μου, χωρίς κωλοτούμπες, συναλλαγές, μεταγραφές, θα συνεχίσω πιστός σε αυτό που εσείς με ορίσατε. Να είμαι η φωνή σας, στην θέση της αντιπολίτευσης όπως ΑΚΡΙΒΩΣ όρισε η εκλογική διαδικασία.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον αρχηγό μου Σάββα Χιονίδη για την εμπιστοσύνη του και την ελευθερία κινήσεων που μου δίνει, καθώς και την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων που ανταποκρίνονται στις ερωτήσεις και τα αιτήματα μου.

Όρα το μέλλον

Αναστασιάδης Θωμάς
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ